Monday, October 7, 2013

Baskin Robbins Ice-Cream Yang Menggila Sedapnya Hoi!

Assalamualaikum.

Sapa suka makan eskrem Baskin Robbins angkat ketiak! I sukaaaaaaaaaaaaaaa. Infact suka giler. Tadi I makan dua scop regular. Kelmarin pon makan, minggu ni jer ada la 3 4 kali I makan. (Amboi, kemain bangga makan eskrem banyak-banyak kan? Haha)

Never get enough of Baskin Robbins! Dulu biasa akan tunggu hari Rabu sebab nak kejar Pink Day. Tak silap I, dua scoop junior RM7.50 (kot?) Ok takper. Kalau tak sure, klik sini untuk tengok harga, jenis ice-cream and promosi eskrem baskin Robbins ok?

Sekarang ni kalau beli ice-cream dari pukul 12pm – 3.00pm, 2 scoop harga dia akan jadik RM10.00, memang murah dari harga yang bukan promosi. I punya favorite ada 3. Yang terpalingggggg suka ialah Cotton Candy. Sedap. Rasa gula-gula kapas. Susah nak explen macam mana sedap dia. Makna kata kalau jumpa sapa yang reka perisa ni, I nak peluk kuat-kuat tanda terima kasih sebab bagi I rasa eskrem yang sedap macam ni. 

Pastu I suka perisa green tea. Tapi sekarang dah takder :( Kepada sesiapa yang berkenaan tolong la bagi ada balik flavor green tea ni. Plzzzzzz. Yang kat Sushi King tak lemak merdu macam kat Baskin Robbins la.

Yang suka number tiga ialah Praline. Dia ada almond crunchy salut dengan caramel keras. Bila kunyah. Kruppp krapp krupp krappp. Sedap sampai kuar mata putih. Perrgggghhhhh. Yang perisa lain I taktau apa yang sedap sebab balik-balik mesti akan mabik 3 jenis ni jer.


Cotton Candy & Praline. Ni Abang punya tau Baby? *geli

Kalau ada yang jenis lain sedap mohon share ok? Hari Rabu I nak makan lagi. Tapi I nak try yang Happy 8 tu. Ada 8 csoop eskrem comel-comel dalam satu kon/mangkuk. Perggghhhhh! Btw, kepada Ibu yang dalam pantang, maafkan Kaksu eh sebab update pasal Baskin Robbins ni. Heeeeeee :D

-EnD-


Lusa nak try yang Happy 8 ni pulak. Giler la omel-omel eskrem bulat macam tu. Lempang nak?

11 comments:

NenetPenne (NP) said...

jamaican pun sedap..eh betul ke nama tu.ingat2 lupa...very bery strawberry pun sedap..eh semua sedaplah...hahaha

Schazaza Zober said...

perghhhhhhhhhhh.... xboleh jadik ni. nak jugak la camni...

Anonymous said...

Jamoca almond fudge my fav.. try la.. sdap...

Anonymous said...

semuaaa sedap menggila..haha. tp i xpenah try cotton candy..musti try nih

Anonymous said...

Ya allah sedapnye.. suke jugak green tea pahit lemak manis.. chopp kalo suke green tea kit kat jepun ada keluokan perisa green tea hanya boleh di dapati di isetan klcc .....sedapppp sgttt katenye.. cubela ye

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Hahaha... disebabkan kaksu menetes air liur nih. Xpe pas pantang pi carik!

Chooyaya! said...

nenetpenne : jamaican? ok ok. nani nakcuba kla yang tu nanti. rasa apa?

Chooyaya! said...

Schazaza Zober : apa lagi? seranggggggggggggg

Chooyaya! said...

anon : Jamoca almond fudge? baiklah

Chooyaya! said...

Anonymous Anonymous : memang semuaa sedap. apa lagi? lekas petgi serang baskin robbins!

Chooyaya! said...

anon : ok. lepas ni kalau pergi isetan, kaksu nak carik la green tea ice-cream

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...