Monday, October 7, 2013

Original Kayu Penang Nasik Kandar. Now I Hetchu!

Assalamualaikum..

Ok. Ni peristiwa hari kedua masa dekat Kedah yang I balik minggu lepas tu. Dari KL dok dekat tekak dah Nasik Kandar Origal Kayu yang dekat dengan Vistana hotel nu. To be frank, I bukanlah a big fan of Nasik Kandar Penang sebelum ni sehinggalah masa pergi kenduri kawen Demok dekat Selama, Penang bulan 3 lepas. Pijoi dok ceghita pasai nasik kandaq and cek sebagai orang kampung tak sedaq diri dok sebek-sebek mulut sampailah dah ghasa skali. Naaaalaaaa ghasa dia. Amboi. Terus cakap Utagha. Hingaq!

I pergi dekat Kayu Nasik Kandar nearby Vistana Hotel sebab selesa untuk Shein. Ada tempat duduk elok siap ada aircond. Beratur pon tak la panjang sangat. Ada yang bagi cadangan dekat a few places yang lagi sedap tapi takperlah. Some other time okey? Yang macam ni pon dah sedap nak mampos. Kot pegi tempat lain yang lagi sedap lepas makan terus fengsan. Acane? Dah kalau pengsan satu hal nak kena angkat dah la kau gemok bAdak kan?

Pada yang tak suka nasik kandar tu (you know who you are) jangan nak eksyen-eksyen sangat. Nanti U datang KL Kaksu taknak bawak makan churos. Makan bakso dengan cekodok pisang dekat Kampung Baru sudah. Haha. Anyway, mempersembahkannn!!!!! Nasik Kandar I dengan Sazli. Sedapnyaaaaaaa. (Yang Apit punya I tak sempat nak snap. Menggigil tak sabar nak makan. Tak peduli dah hatta Shein tengah makan tissue waktu tu. Hahahah)


Ni I punya. Peha Ayam Madu dengan bendir 2 ketoi. Sayur kobes dengan telur sotong. Kuah kasik campur yer Ane? Perrghhh. Makan diam jer.. Sian I.

 Ni Sazli punya. Tapi dia ambik ayam goreng jer. Lepas tu ada telur ikan and gulai sotong 2 ketol.

Apit ambik lebih kurang I jer. Makan 3 orang sekali air ni dalam RM50++ jer. I suka jer Kayu ni sebab selesa and tak payah nak beratur panjang-panjang sangat. Ada orang cakap Nasik Kandar Beratur dengan Line Clear pon sedap jugak. Takper. next visit ke Kedah I ajak Sazli pergi sana pulak.

Sekarang bila tengok gambar ni balik I menggelupur nanges renung jer henpon. Hahaha. Sedap giler woh! Untuk yang tengah terliur diucapkan pahadan muhuker! Kbye!

-EnD-

8 comments:

ikafantasi said...

kak nasi kandar kat kayu ni mmg sodap kan..i pon bkn suka sgt ns kandar, tp bila pekena kat sini, wow kebabom gitttteeew..tapi next time klu dtg lg try nasi grg ayam dia pon sdp..
yg line clear tu xyah la p sgt kak..*xbrape nak bersih situ*..ni ayat paling sopan yg i boleh buat

Chooyaya! said...

tu la ika. kaksu dengar pon kata line clear tu kotoq

Nur Zulya said...

nakkkkkkkk...terliur mak nengok ayam tu oiiit.

Anonymous said...

bongok betul entry u. tapi i suhuker bongok2 u tu. buat i hilang stress kat opis ni. alamak. kantoi baca belog kat opis..larikkkkk- niza

NenetPenne (NP) said...

woooooowwww....tengok time lapar memang akan lapar berganda...aaa telur sotong, sedappppp...

A.L.I.N.A said...

tuh nasi kandar mamak kn..nnt kak su balik kedah singgah simpang empat alor setar gi nasi kandar melayu plak..femes gak nasi kandar hj ramli..yg penting gi sana kena amik peria goreng garing..baru ummphhhh!!!!

Anonymous said...

ngences mak nyah--kak mas

Haris Zuhaina said...

As Salam Suuuuuuuuuuuu
Awat p dok display nasi kandaq ni.. huhuu, sedap wey.. tak sabaq dah haih nak balik SP. palg ori.. km dok ter-bau ja nasi k dia.. :( teruih teringat nasi kandai naina mohamad kat gurun... adoih....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...