Tuesday, December 31, 2013

Entry Basi : SuperMokh Sebuah Muzikal

Assalamualaikum.

Aritu sebenarnya nak cerita pasal SuperMokh Sebuah Muzikal. Tapi sebab bizi (la sangat) untuk menyelamatkan dunia, maka I lupa. Dengan Shein masuk keluar ward macamkan Gleneagles tu dia ada share, balik kampong, bersukan (ala, yang simpanan tu) and tok nenet  bagai sampai I pon dah kelupaan. Beserta jugak dengan faktor usia laaaagi la kan? Ni banyak punya alasan lupa ni. Boleh terima tak? Kah kah kah.

So, kira aci je la eh kalau I cerita harini jer? Sebab bagi can la cerita pasal I pulak. Asyik cerita pasal Shein je. Kalau  macam tu baik buat Sheindon Kedondong Secret Garden jer. Tak gitu? Dah la kalau dalam Instagram tu, tak muka Shein muka Intan tengah joget la apa la. Haha.

Ok. Baiklah. SuperMokh Sebuah Muzikal ni serius memang best giler. I enjoy every moment and scene. Tadek chance la nak mengantuk ke apa. Semuaaaaaaaa segmen best especially yang orang pakai led lampu tu. Memang best giler. I’m wondering macam mana la eh dorang boleh hebat sampai tahap macam ni sekali?

Awie? Tak payah cakap la. One talented man. Dengan Si Daugles Lim tu geram pulak aku nak tunjal. Sebab kelakar nak mampos. Yer la. Nak up-up pasal SuperMokh ni memang dah tak boleh nak buat apa dah kan? Sebab pementasan pon dah berakhir tapi  KATA LA kalau  lepas ni Hans Isaac buat lagi theater musical macam ni and pulak Awie sebagai main actor, what I can say is, pergila tengok. Memang worth every penny. 

I haritu pergi dengan Nadia and kawan dia, Sazli, Acap and Shima. Pastu si Nadia pulak kawan dia is a best friend of Hans makanya dapat la jumpa dorang dekat back stage. Pastu macam biasa la, jumpa Awie. Pastu kata Awie dekat Sazli, ‘Brooooo. Lu ada?’ Hahaha sampaikan Awie dah cam sangat dah muka Sazli. Asal ada Awie dekat Istan Budaya, ada la muka kitorang. Hahaha.

Untuk my best friend (Sazli) thank you sebab kenalkan I dengan theater and kenalkan I dengan banyak menda-menda baru dalam hidup I. Theater, tengok bola dekat Stadium, Ed Hardy, paintball, Harley Davidson (Cecece). I enjoy every moment and hope many more fun activities to come. Kiter buat sama-sama lagi ok?

Love U Papa Bubu.

Harap tahun depan naik elaun berlipat ganda. InsyaAllah. Uuuuuuuuuuuu. Nak uwet! Haha.

-EnD-


Kata Awie, tu misai original.

Kecik comel je Maya ni. Ke sebab I demok terus Maya nampak kecik? Lantak ah.

1 comment:

umi mardiah said...

wahh btol la kak...bgus idea ni nk crik la kt area klang ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...