Monday, December 30, 2013

Volleyball Sukan Warga Felda. Cecece.

Assalamualaikum.

Hoi! Buat apa tu? Lama kan I senyap? Sorry la semorang. I bizi skek dengan aktiviti kesukanan. I join Felda punya team main Volleyball untuk Sukan Warga Felda dekat UitM Shah Alam dari Khamis sampai Jumaat. Actually habes hari Sabtu tapi cambiaso la. Kalah awal. Jumaat dah settle. Hahaha.

Ko giler main dengan bebudak yang semua tadek tetep? Pastu siap main tiga. First ball, setting, spike semua. Memang bersilat la team kitorang dalam court. Semua ala-ala Maero Attack. Acaneh? Kata Kaklong, lepas ni syarat permainan semua kalau nak main kena ada tetep. Pengkid is prohibited. Baru adil dan saksama. Tadek la kitorang berenang, merangkak nak amek bola dalam court. Haha.

I macam dah lama giler tak bersukan. Masa yang Shein admitted tu, I berdoa. Shein please la get well soon. Mama nak bersukan ni ha. Pastu Al-hamdulillah Shein discharge hari Isnin. Yayyy!! I dah siap pakai baju nak training volleyball dari hospistal lagi ok? Siap sekali pakai kasut skek lagi nak lekang sebab semangat kesukanan. Tau jer la proses nak discharge kan macam lambat sikit. I dah berkawad dengan Ward 4B tu sampai nurse-nurse tu dah naik meluat kot? Hahaha.

Dorang siap tanya, ‘Akak, game pukul berapa?’  Dah sedang molek dapat keluar, Dr. Adrian pulak lupa nak bagi satu ubat ni. Dah satu hal pulak I nak pergi amek ubat kat Klinik dia. Pastu I cakap pada nurse dorang, ‘U cakap kat Dr. Adrian, dia punya pasal lupa bagi ubat team I dah kalah sebab I tadek’. Hahaha. I suka la I sebab I confident  macam ni WALAUPON game sebenar I pemain simpanan je U’Olls. Dapat la masuk main bila dah nak kalah sangat. Haha.

Kasut I enam pasang (amboi)  dari kasut futsal, jogging, badminton, training semuaaaaaaaaaaaaaa mereput. Memang lekang, reput habes. Sebab dah 2 tahun kan tak pakai. So TERPAKSA la beli kasut lain. Masa hari Selasa tu Fiezul teman I beli kasut. Pastu nak kasut Adidas tapi harga yang kalau boleh RM150 below. Memang tak dapat la kan? Dua tiga tempat I pilih akhirnya beli dekat Alpha  Angle Wangsa Maju. Ada less 30% bagus. 

Sazli dah paham sangat perangai I. kalau excited ke apa nanti mesti tak dapat nak tido malam. Pastu nak muntah. Hahahaha. Masa pagi tu, Sazli kata Bubu cepat la pergi. Kang muntah kang. Shein Papa settle. Bagus Sazli ni. Selalu paham minat I macam mana.

Yang paling tak menahan, hari Jumaat tu bila dah habes semua game yang kalah tu and dah sampai Ampang I pergi cuci rambut siap blow aku pon taktau kenapa nak cecantik and pergi tempat reflexology untuk urut sedap kat kaki and tangan. PADAHAL SIMPANAN JER PON. Sebok ngada siap nak urut bagai. Bila Sazli tanya dah kenapa yang sampai habes game semua siap nak reflexology bagai, pastu I jawab. ‘U, ATHLETE KOT?’ Hahahaha.

-EnD-

 Perut senyum pon takpe.



 Baju taknak kalah. Menang belum tentu. Kalah sudah pasti. Haha.



1 comment:

Nur Alya said...

hahaha..nak tambah lagi,kalah tak apa,semangat kesukanan mesti ada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...