Friday, February 28, 2014

Salmon Carpaccio Yang Lazat!

Assalamualaikum.

Tadi kan? Kitorang (I, Ira, Intan and Kaklong) lunch dekat Ichiban Boshi Pavilion. Kata Kaklong, dia dah kenyang. ‘Hari ni kiter makan sushi la. Boleh? Kaklong nak makan yang light-light jer’. Hek eleh. Dah la tumpang orang lepas tu dia yang decide. Hahaha. Lawan tauke Kaklong ni. Dah la sepet.

Pastu sampai sana, kitorang order la Salmon Carpaccio. 4 plate. Sebab nak makan sorang satu. Memula waiter tu tanya, empat kan? Tak lama lepas tu, dia datang lagi sekali, ‘Kak, kitchen nak confirm, empat plate kan?’ Pastu kitorang jawab serentak Iyeeeerrrr! Pastu Kaklong sambung ‘Orang bayar la!’. Hahaha. Bongok kan dia? Pastu kata Intan, ‘Kaksu, bawak keluar kad kredit JJ tu’. Hahahaha. Cakap kad kredit jer tak boleh? Nak jugak cakap kad kredit JJ (Aeon) kenapa? Hahaha.

Dah la bising memasing. Dengan Intan poyo asyik cakap omputih dengan waiter tu. Berangan jer kerja. Siap British accent. Kaklong pulak tak habes-habes tanya, ‘Ada sushi dua ringgit?’ Nak sushi dua ringgit pergi beli Kat JJ sana kak. Sini Pavilion. Mana ada. Haha.

Bila dah siap makan, walaupon tadi kata nak makan light-light jer, (tapi order sushi lain bepinggan-pinggan. Kata light. Tak paham aku) memasing macam tak kenyang. Terus carik pretzel pulak dekat Auntie Anne’s. Makan sorang satu dalam kereta. Lepas tu gaduh pulak dengan Intan. Kata dia, I yang ajar dia kuat makan manis. Hek eleh. Dah kuat makan tu nak blame orang pulak. Jotos baru tau.

Okla. Tu jer nak share. Kbye! Selamat berhujung minggu!


-EnD-

Terpaling sedap! Slice of salmon with special sauce and mayonnaise. Pengsan!


Tengok la sushi dia, gemok-genok belaka. Macam Intan.

Kaklong. Why are U so sepet?

4 comments:

Haris Zuhaina said...

Hahahaha, sweet. nampak sgt Intan masih lapaq :P

Chooyaya! said...

Intan memang lapaq all the time

Anna Dayana said...

hua hua hua.. why me whyy.
kenapa salmon leonardo de caprio tu intan dapat 5 slice sedangkan yang lain dapat 6 slice.. why all those thins happen to me?
kenape
kenape
kenape

Chooyaya! said...

intan (tak payah nak anna sangat la) POYO HAHAHAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...