Thursday, March 6, 2014

AbangSom Mc Donald Setiawangsa

Assalamualaikum

Nak tau tak? Ada sorang Abang Drive Thru McDonald hensem kat Setiawangsa tapi dia sombong giler. Kitorang panggil dia #Abangsom jer. Kitorang la selalu nak kenenkan Intan dengan Abangsom ni, tapi Intan eksyen. Dia taknak. Kata dia ‘Taknak la Intan, dia sombong kot? Mementang hensem’. Amboi. 

Pastu kata Ira, ‘Akak, dia tu sebenarnya doktor. Dia part time jer kerja Mc Donald ni. Now dia cuti sem. Sebab tu dia macam sombong sikit. Sebab dia sebenarnya kan doktor?’. Boleh?

Each time kalau drive thru ni, semua macam berebut nak cakap. Bila dekat tempat order semua macam, ‘Kitorang nak order dengan Abang Hensem tu’. Haha. Bongok kan? Pastu kan? Abangsom ni kalau kiter bayar, haram nak dipandangnya muka kitorang ok? Memang eksyen. Tu Intan lagi meluat tu. Si Dyba bagi cadangan, Ok la. Macam ni. Kiter ada 5 orang, kiter pusing lima kali la. Memula Kaksu beli, pastu Dyba, pastu Moktan, pastu Ira, pastu Sarah. Boleh tengok dia banyak-banyak kali. Hahahha.

Kalau taknak beli pon takper. Cakap jer macam ni, 'Abang, kitorang memang sengaja nak lalu jer. Boleh kan?' Hahaha. Desperate giler cadangan Dyba ni.

Actually tadek issue pon dengan Abangsom ni. Sajer jer nak carik pasal dengan Intan. Nak sakat dia. Tapi serious mamat ni attitude giler kot? Memang agak sombong. Senyum pon taknak. Eye contact apatah lagi. Mementang hensem. Dia tau tak Bapak ira bela ular sawa? (Tetiba)

Okbye

-EnD-


Cecece Intan, kata je tak suka tapi sesempat je snap gambar.


24 comments:

aisha said...

ke dia tak nampak sebenarnya? rabun kot?

Irfa said...

ntah2 dia pun tertunggu korang drive thru situ ;)
malu tapi mahu

Anna Dayana said...

hahahha..

last paragraph tu..sentap ok sentap..tibe tibe bapak ira..

kepada #AbgSom jgn nak sombong sgt.. nanti kita kena kawin baru tau..

Jueliza Jamani said...

hahahah lawak betui..

Petak Bunga said...

aloh comel jugk.

Chooyaya! said...

Aisha : Taaaaak, dia nampak. dia senyum sikit jer. pandang sekejap mcm 0.01 saat. pastu dah. buat2 bizi dengan call.

Chooyaya! said...

irfa : yer ker? dah tu mcm mana ni intan? esok pagi kena beli breakfast, pastu beli lunch, pastu dessert, pastu dinner. ok tak? takpon berkampong jer kt mcd tu. hahaha. pasang kemah terus.

Chooyaya! said...

Anna Dayana : Jaga-jaga Abang som! (yer la abang ramli, dekat salmah pon dia kata jaga-jaga cik salmah) hahahahaha

Chooyaya! said...

Jueliza : hehe. ingat. bapak ira bela ular sawa tau? hahaha

Chooyaya! said...

petak bunga : sukaaaaaa leteeewwwwwwwwww

Mimy Hamid said...

hahahaha gilerrrrrrr...intan nanti ko lalu banyak kali terjah je abgsom

adda syuhada said...

bab ular sawa tu buat ku tergelak ngn tiba2...hahahah

Ann said...

hahah..ok..nnti drive thru citu nk usha jugak la Abgsom ni..

keee..die segan tgk korang2 aweks cantik dlm kete tu xxx...heheh

Chooyaya! said...

mimy : intan taknak. aku yg over pon. kah kah kah

Chooyaya! said...

adda syuhada : aku pon! hahahaha

Chooyaya! said...

ann : kalau lalu, kirim salam pastu tanya dia, 'ko tau tak bapak ira bela ular sawa?' haha

aku nama nora said...

Sue..ada x org penah bgtau muka intan mcm pelakon moon ryanti?..serius sama la sue..tgk moon mesti igt intan dah la pndai masak, pndi wat keja cantik lagi *promo jugak*

aku nama nora said...

Sue..ada x org penah bgtau muka intan mcm pelakon moon ryanti?..serius sama la sue..tgk moon mesti igt intan dah la pndai masak, pndi wat keja cantik lagi *promo jugak*

*Puan Hani* said...

amboi dari tepi dah nampak gagah. org handsome memang slalu jual mahal kot? hahaha klako paragraph last tu.

Chooyaya! said...

aku nama nora : macam tadek jer. kalau kata macam liyana jasmay dengan nelydia senrose ada la. mati la perasan intan. hahahaha

Chooyaya! said...

kak hani : dari tepi depan blakang semua hensem la kak hani

Haris Zuhaina said...

SUE :( KAMI NAMPAK CAM BANGLA JUAI KARPET LAH.. HUHU

Chooyaya! said...

kak hani, kami tengok dia kacak sangat. kita tak sama taste kot?

Fuz said...

kah3, part ular sawa tu memang buat tergelak. Serius bapak dia ada ular sawa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...