Friday, March 21, 2014

Rock Oyster Yang Fresh Dan Lazat Hanya Di VS (amboi)

Assalamualaikum.

Sapa suka makan oyster angkat tangan! Kalau sapa suka and nak carik fresh oyster yang way way sedap dari 5 star hotel punya buffet (obviously) boleh carik dekat Victoria Station. Fresh giler! Dah la gemok, fresh pulak tu. Geram nak tempeleng jer rasa.

Nak makan raw seafood macam ni sekali-sekala ok. Tapi jangan selalu nanti dapat gout tak pasal. And jugak tak sesuai bagi Ibu-Ibu mengandong (harap Noi baca ni). Ini memang raw betul ni. Oyster tu belah dua kulit dia. Ambik lemon and perah pastu letak Tabasco sos and ngap. Sama macam yang Mr. Bean selenga tu makan dalam episode bangang yang dia duduk hotel tu. Perasan tak?

I pon makan sekali-sekala jer. Sarah yang order ni tadi. Half dozen Rock Oyster ni harga dia RM43.90. A bit pricey kalau dibandingkan dengan Carlos tapi kalau dah sebesar penampar kokodai and fresh pulak tu, sikit tak hanyir why not kan?

Untuk penggemar oyster sekarng ni mesti telan ailio tapi pada yang tak pernah try or tak biasa mesti rasa macam fear factor siap boleh muntah. Macam Kaklong tadi. Kata dia, dia masuk dalam mulut pastu telan terus. Tu pon I tengok muka dah biru. Hahaha. Ira langsung taknak sentuh. Tak adventure langsung.

Okla. Tu je nak cerita. Tak habes-habes pasal makan je. Pastu komplen gemok la apa la. Pang nak?


-EnD-

Sebesar tangan Intan. Pergh! Anyway, orang cakap oyster ni agen mengawan. Tadi I makan berapa eh? Mati la.

8 comments:

ieda iedana said...

gemokknye oyster tu. Hati2 k.su, makan banyak nanti jadi macam oyster. hahaha...

kalau tak, cepat2 kena beli treadmill. jom kite share dua. boleh slalu ngedet dengan shein nanti..haha... #motipsangat

Chooyaya! said...

ieda iedana : ha meh la datang umah kaksu kalau berani. pergi jaga shein tu sementara kaksu exercise. dia huru hara skek skarang ni

adda syuhada said...

erkkk mcm xbleh jer nak telan cmtuh....huhuhu

ieda iedana said...

haha... challenge accepted. mintak alamat nak set kat waze, and...nk uweettt

Melin Fork said...

Nyummm2 dap terliyorrrrr nengoknya kaksu oi

Chooyaya! said...

adda : kena cuba duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Chooyaya! said...

ieda iedana : ok pm fb sekarang. gggrrrrrrr

Chooyaya! said...

melin fork : sabo sabo. lepas bersalin terus makan sedozen ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...