Friday, March 21, 2014

The Ugliest Bride?

Assalamualaikum.

Dah Jumaat dah kan? Sekejap jer rasa. Anyway, kalau korang type The Ugliest Bride dalam Google, korang akan jumpa ni. Jahat kan? Ni rasanya kalau pengantin dua orang ni makeover and pengantin perempuan join Kevin Zahri punya program boleh jer kurus and cantik balik. Intan take note (tetiba). Haha.

Bahagianya sesuatau hubungan tu I rasa bukan sebab duit, rupa paras. Macam dialog dalam Ahmad Albab, 'Bapak, kekayaan, kebahagian terletak di tangan Allah. Bukan ditangan Bapak'. Gitu. Mana ada istilah beauty and the beast dalam dunia ni. Jangan sesekali kiter judge orang tu by look. Panjang rambut, buruk rupa, perut boroi bukan bermakna dia tu bodoh dan miskin hina.

I benci la orang yang double standard. Dah banyak kali cerita. Hati tu yang penting. Lepas tu. Kalau dia cantik, bijak, talkative, got sense of humor doesn't mean dia tu belagak pulak. Please. Please. Stop being judgmental. OK? Sebarkanlah kasih sayang. Cukup-cukup la membenci semasa manusia sebab kelebihan yang mereka ada and belajar menerima kelebihan dan kekurangan masing-masing. OK?

Sorry. I emos skek. Nak periyet kot?

-EnD-



5 comments:

Haniza Abdul Halim said...
This comment has been removed by the author.
Haniza Abdul Halim said...

You can see happiness in her smile.
Nampak mcm dia pakai baju kebaya :-)

Chooyaya! said...

Haniza : kan? nampak she's happy jer.

talkwithmykeyboard said...

Kak su~
Malangnyer masih ramai yang memilih rupa kan... masih ramai yg judge org melalui rupa..huhuhu..

Chooyaya! said...

talkwithmykeyboard : biasanya mcm tu la. kalau orang yg kaya, cantik, bijak semua orang pandai tinggi. yg picisan mcm kiter2 ni sebelah mata pon org tak pandang. sedih :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...