Wednesday, April 2, 2014

Intan and NICO

Assalamualaikum.

So dah habes dah cerita pasal surprise birthday Zhaf by Fouziah harini kiter back to normal routine blog ni. Makan and Shein. Kah kah kah. Kemahen korang eh? Cerita pasal artis je traffic blog ni naik sampai additional 2000 clicks hari Isnin and Selasa! Dah tu acane ni? I nak kena tukar jadik blogger artis ke apa ni? Mati la Abang Nara dah tak boleh nak cari makan lepas ni.

Tapi gossip I tulis, tadek la apa sangat pon. Asyik-asyik Fouziah Gous. Sebab dah tu je yang kenal rapat. Tak pon Yatt Hamzah. Tak pon Iqram. Nak cerita pasal Nazrae and Syaiful Shades orang dah tak layan. Tapi Intan kan, dia pon taknak kalah ok? Kata dia, ‘Ingat Kaksu sorang je kawan ngan artis? Intan pon ada ok?’ Dia pernah lepak minum kopi dengan ahli kumpulan Nico yang nama Nico kening cantum tu. Hahhaha. Bongok la Intan. Nico pon artis jugak pe? Hahahah.

Aku Nico nak cerita… Cerita rappers muda dikota.. Kah kah kah. Sambung Intannnn!!

Ni Intan suka sangat kan lagu ni? Kata pernah lepak dengan Affa and Nico dekat Kak Mah Tom Yam Kampung Baru? Sian Intan dapat Nico je. Baby dapat Affa. Kalau Affa ok sikit kot?

Dah la kitorang sesame bangang. Kan ada part dalam lagu tu yang  macam kangkung kangkung tu kan? Intan sesungguh kata lirik dia macam ni, ‘Kaksu, lenggang-lenggang kangkong, lenggang-lenggang mangkong’. Pastu I cakap adaaa ke??? Salah la! ‘Lenggang-lenggang kangkong, mengamang-ngamang kong la!’ Gaduh la kitorang dalam kereta. Ira dengan Dyba jadik tukang perati je.

Sekali bila google lagu tu. Dedua silap. Sebenarnya. Hahahhaha.

Tong ngaling-ngaling tong, mengaman-ngaman tong.

Celah mana yang kangkung aku pon tak tahu. Hahhaha. Tapi memang pasal Nico and lagu ‘Inilah Nasibku’ bring tears to my eyes. Intan memang ultimately superbly bangang! Mati la Kaksu muntah Nasik Mandy ni gelak depan PC. HAHAHAHAHAHA.

Naseb la Intan tak couple dengan Nico. Kalau tak, kiter tak kenal dah eh sekarang Intan? Yerla. Intan dah kawen dengan artis mana nak kerja secretary dah. Sebab tu ada pepatah Mat Salih berkata. Cecece. Keluar pepatah pulak tetiba.

"Sometimes you meet someone, and it's so clear that the two of you, on some level belong together. As lovers, or as friends, or as family, or as something entirely different. You just work, whether you understand one another or you're in love or you're partners in crime. You meet these people throughout your life, out of nowhere, under the strangest circumstances, and they help you feel alive. I don't know if that makes me believe in coincidence, or fate, or sheer blind luck, but it definitely makes me believe in something."

Kan? Nampak tak? Everything happens for a reason kan? Dari sebangang-bangang kejadian MESTI ada hikmah. Sebab tu kiter kena bersyukur. Kaksu happy dengan semua orang yang ada disekeliling Kaksu and Kaksu akan hargai mereka sebagaimana yang sepatutnya. So now readers, I am your Kaksu! Jangan malu-malu and jom kiter semua kawan sama-sama. Ok? Sebarkan kasih sayang. 

Dah ending sedih terus ending. Ko la ni Intan! Dok Nico Nico. E!

-EnD-


Tu Nico yang pakai key merah tu. Intan punya ex-bf. Haha.

4 comments:

Anna Dayana said...

hahahaha... kak su jahat.. kak su bocor rahsia kite...

Ni kalau Nico tgk Intan skg ni mesti menyesal la tak nak kat intan.. baru lah " Inilah nasibku.."

chuya - the mother of A's said...

mmg superb peramah, tak sombong dak su ni.. sembang cam kenal lama.. ari tu siap adik kata, kawan along tu tak takut ke kalau kita kidnap dia masa tumpang tu... ahahahahaha

kidnap su buat apa.. kidnap shein nak jugak... eh

Chooyaya! said...

Anna Dayana : Takkan la Intan nak dengan Nico T___T

Chooyaya! said...

Chuya : Hahahahhahahahhaha. Kalau peramah tolong buatkan sambal air mata cili padi ok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...