Tuesday, April 1, 2014

Ok. Last entry pasal Zhaf surprise birthday by Poja.

Assalamualaikum.

Ok. Pasal surprise Poja pada Zhaf tu actually dia dah lama plan. Almost two weeks ago dia mintak tolong I sikit. Since Shein admitted yang dia demam tengah bulan 3 haritu. Time dia call tu dia dekat Kuala Selangor, ada shooting untuk Nona. Pastu I kata, ‘Kenapa dorang tak panggil aku je eh jadik pengacara? Ingat aku tak lawa ker?’ Pastu kata Poja, ‘Kalau kau jadik artis, aku tak boleh la nak carik makan’. Amboi. Haha. Kekadang kalau dia call I banyak-banyak kali, bila I tak jawab nanti dia cakap, ‘Woi! Motip tak jawab call aku? Kau ingat kau artis?’ Hahaha. Bongok giler.

Ok la. I cerita sikit pasal Poja. Dia ni kan? Jenis orang yang suka tengok personality by kiter punya zodiac. And tengok jari, tengok dahi, tengok mata. Dia boleh baca and most of yang dia cakap tu betul pulak. Ko bela hantu ke apa ni? Teringat lagi zaman masa muda remaja, time tu I baru je kenal si Saz. And tadek pon feeling ke apa. Lepak kat rasa Sayang Jalan Yap Kwan Seng (paling top place nak mengeteh time tu) and masa tu kata Poja .’Beb, aku rasa kau kawen dengan Sazli. Ko caya cakap aku’. Time tu I cakap ‘Choi! Memang tak la!’ Gitu. Eksyen. Dia sungguh-sungguh cakap. Dia boleh nampak la yang kononnya Saz suka kat I la. I dok fikir, ala, mesti Saz suka Poja. Kata artis kan? I ni Cuma watak pelakon pembantu jer. tssks Tsssk.

Tapi sekarang masin mulut Poja, dah dapat pon Shein. Itu dia selalu ngungkit. ‘Kau tu la tak percaya cakap aku, kau tengok sekarang?’ Takpon nanti kalau dia nak introduce I kat sapa-sapa nanti dia akan cakap, ‘Ni Suraya. Dia ni kawan I paling bongok. Si Suraya ni dulu masa dia tak kawen lagi, I dah cakap dia kawen dengan Shazli, sekarang dah ada anak. Dulu I cakap dia tak percaya’. Gitu. Dah lapan belas tahun kenal pon dok Shaz Shaz. Orang cakap Saz, dia Shaz. Ni sapa yang bongok n? Kau ke aku?

Yang I kenal dia ni, dia jenis mulut lepas tapi tak suka carik gaduh. Tadek maki-maki tapi tegas. Ah dah la. Malas nak puji lebih-lebih. Bukan dapat prada pon. Haha.

Nak tau tak? Photographer I tak dapat dihubungi last minute and I gelabah giler. Time tu dah pukul  4.30 petang and nasib I baik, Effa bagi I contact number Zameer. Rezeki I, I call je dia, terus dia setuju. I time tu dah gelabah giler nak nanges dah. Si Poja dok wassap, ‘Kek ok ke wei? Aku dah nak gerak dari Melaka ni’. Pastu kang nanti ‘Kau kat mana?’ Pastu ‘Wei, semua ok kan?’ Pastu I rasa macam nak muntah. I cakap kat Poja, ‘Ni last aku tolong. Lepas ni aku taknak dah. Megren’. Hahaha.

Btw, kalau nak check out Zameer punya hasil kerja amek gambar boleh follow dia dekat IG @muhammadzameer. I suka la gambar-gambar dia. Semua pon cantik. Dia pulak jenis komited. I pulak risau dia tak makan. I cakap, ‘Zameer, meh la makan’. Pastu kata dia, kalau time dia kerja, dia memang tak makan. Memang komited sangat. Ni gambar I kidnap dari IG dia je. Ada banyak lagi, tapi I tak dapat dari Zameer lagi.

I pon tadk banyak amek gambar sebab bizi kejar Shein. Dah balik baru menyesal tak makan banyak-banyak tosei and segala malam makanan kat situ. Decoration untuk malam tu by Sugar Surprise and catering dari Damansara. I tak suka apa nama dia. Tu poja yang buat sendiri.

Mak ayah mertua Poja pon peramah and baik. Rumah dorang dekat Bukit Jelutong. Kata Poja, ‘Design rumah ni macam U. Bilik aku kat Ujong sana, bilik in-law aku kat hujung sini so kalau gaduh ke, bising-bising time tido ke memang tak dengar. Tu yang penting’. Haha. Bongok.

Majlis malam tu mostly untuk family and friend je. Tak ramai sangat. I pon banyak lepak dengan Lien. Poja tolong jaga Shein sekejap time dia tido and I pon amek chance pegi makan. Kemain Shein lena tido atas dada Poja. Kemain kan?

-EnD-


Ni je la gambar yang sempat ambik. Tu pon banyak dari camera Lien je. Takpe Lien. Aku up gaji kau!


Yang lain ni semua dari Zameer punya camera. Sama je dengan yang dalam page IG Poja. I kidnap. Kredit to Zameer!







Yang ni pulak dua orang fan Poja yang aktif ikut apapa pon aktiviti dia. Dah jadik macam kawan dia pon. Tetiba dorang ajak amek gambar sekali. Terus perasan artis sekajap. Haha.



8 comments:

Irfa said...

ko kenal dia dh lama mesti tahu dia mcm mana kan? bg org yg kenal dia pertama kali mesti rasa dia gedik. tulah org kata, tak kenal maka x cinta :)

Ann said...

cantik la skirt tingkat2 poja itu..

*lari topik x??hehe..

Chooyaya! said...

Irfa : ha a. tak kenal makan tak cinta. biasa mmg mcm tu.

Chooyaya! said...

Ann : kata kak eja, kalau dia ada skirt tu, dia akan pakai hari2. mmg cantik. its poja punya dream skirt from BCBG Max :)

ieda iedana said...

Shein mata sepet pun hensem.

yang benar,
peminat kipas susah mati

Haris Zuhaina said...

AS Salam
Sue, depa dua ni laki bini gigi cantik...
Hehehe tak dengaq bunyi gaduh ka, bunyi hat len.... tetttttttt

Chooyaya! said...

Ieda : Nak uweeeet

Chooyaya! said...

Haris : Hahahahahhahha kesitu pulak eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...