Friday, April 18, 2014

Magnum Gold

Assalamualaikum.

Setelah almost 2 weeks kecewa bila bukak peti ice-cream Walls dimerata-rata tempat seperti JJ Au, News dot com, Petronas, Kedai Kain Cik Salmah dan sebagainya finally tadi I dapat jugak makan this ice-cream ni. Dekat Cold Storage GE Mall. Dia jual 1 box ada 3 ice-cream so cukup untuk I, Dyba and Intan. Ira tak ikut, suami dia tak sihat dekat rumah.

 Magnum Gold

Ira kalau suami tak sihat, tengahari dia hantar makanan kat suami dia. I kalau suami tak sihat, I suruh dia jaga diri sendiri. Intan pulak kata kalau suami dia tak sihat, dia sanggup berenti kerja. Tak habes-habes nak berenti kerja Intan ni. Berangan je. ‘Intan nanti kalau boleh nak kawen dengan orang kaya. Duduk rumah jaga anak je. Intan impian nak berenti kerja.’ Pastu nanti I cakap, ‘Ok, kaksu doakan Intan kawen dengan tak kaya sebab Kaksu tak suka Intan berenti kerja’. Haha.

Pastu tadi dia berangan nak kawen dengan Fahrin Ahmad. I kata, ‘So kalau Intan kawen dengan Fahrin Ahmad, Intan berenti tak?’ Pastu laju dia jawab, ‘Eh mestilah Kaksu. Intan nak berenti. Jaga anak dekat rumah. Intan sanggup!’. Sesungguh cakap. Sian sangat Intan. Nak kawen sangat dah rupa dia. Haha. Semoga Intan dapat kawen tahun ni. Aminnnnnn.

Ok. Back to ice-cream.I rasa ice-cream ni manis dia tahap potong kaki. Habes satu ice-cream I minum sebotol air mineral. Baru potong rasa manis. Now tekak rasa kuda (rasa payau). Tadek la sedap mana. Manis gilerssssss. Itu untuk tekak I la. I tengok Intan macam biasa je. Enjoy jer. Tak pon deria rasa lidah dia dah bengong sebab tu dia selamba makan. Cacat.

Amboi

K. Tu je nak cerita.

Selamat berhujung minggu semua.

-EnD-

9 comments:

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue..
I pun rasa yg sama makan Magnum ni.. Caramel banyak
Tp klu Magnum Starwberry sedap. ada masam2 .. huhuh

MyCherita said...

Salam ukhwah..salam perkenalan.. 1st Blogwalking time sampai sini.. salam dari MyCherita

Anna Dayana said...

kak su ni bongok la..

abg Fahrin... kak su buli intan ni.. Aduhhh

huhuhu

Anna Dayana said...

oi.. peha mcm ayam turkey kot.. besarrr nye

kwangajaq!!!

Haris Zuhaina said...

Sue, nnt habaq kat Intan jgn berenti kherja
Mak kami penah pesan, wlu gaji tolak abih semua hutang, tinggai 5sen tetap duit hasil titih peluh seniri tanpa perlu tadah tangan kat somi
Kalu dapat somi hat duit kita duit dia, jenuh nak cover...
Habaq kat Intan, kepuasan membeli barangan keperluan dengan duit seniri adalah nikmat. ;)

Anna Dayana said...

perghhh.. menusuk menusuk di dalam kalbu jiwa raga ku..

Anna Dayana said...

perghhh.. menusuk menusuk di dalam kalbu jiwa raga ku..

Nora said...

betul,,, manis sangat yang gold. lebih suka yang original... hmmmm dapnyer

eda said...

intan WIN !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...