Friday, April 18, 2014

Melaka. Aku datang!

Assalamualaikum.

Adhoc plan, esok kiter sekeluarga nak visit Melaka. Semua hotel dekat town dah fully book. Teringin nak try stay dekat Casa Del Rio tapi semua bilik pon fully book. I dah book two different hotel. Sebab tak boleh nak buat decision. But at the end of the day nanti kena cancel salah satu. Now ada rasa nak muntah sebab excited. Haha. Darjah 1 sangat perangai. 

So malam Sabtu nanti nak bawak Shein naik cruise and maybe dinner je dekat area situ. Ada any suggestion tak kat mana tempat bagus untuk fine dining dinner area town? Takmao kat hotel. Kiter kena dinner ala tourist kata Bapak. Pastu nak jalan dekat Jonker Street. Bestnya! Tapi kalau time tu Shein dah meroyan, balik hotel tido je la jawabnya. Haha.

Lusa lepas check out nak bawak Shein naik beca. Kata Bapak, kalau I, Sazli dengan Shein naik beca yang sama kena bayar lebih sebab semua jenis gemok. Kesian tukang bawak beca. Hahaha. Hope esok/lusa cuaca molek je. Jangan la hujan and janganlah panas sangat. Nanti kalau panas sangat I megren. Sian I.

So guys orang Melaka, if ada any suggestion mana yang I patut pergi makan or visit dengan limited time ni (Sabtu-Ahad) boleh bagitau I eh? Lalalalalala **Lompat bintang (Melaka je pon. Tapi lantak ah)

-EnD-


Esok kalau bawak kami tiga beranak, mangkali Pakcik ni dah tak boleh nak buat sign 'peace' lagi. Lidah dah sampai lantai. Haha. Tak kena gaya tayar pakcik pancit. Haha. Pastu I nak request la nak bawak beca ni. Tingin. Kbye!



8 comments:

ikafantasi said...

kak su gi makan kat kari kepala ikan haji senin..yg best kat situ rojak,asam pedas pon ada,kari kepala ikan pon ada..
pastu kat area situ ada 1kedai roti john,try makan roti john semabok tu..dia selalu bukak malam..sedap gile kak su..xtifu ok..dah 2kali kita balik melaka nak mkn ctu, tapi asik la tutup..apesal ntah..dua2 tempat ni kat semabok area sekolah pendidikan khas..
pastu jgn lupa klebang coconut shake..pastu jgn lupa makan ikan bakar kat pernu tu..klu xsilap kedai yg sedap nama dia parameswara..ape lagi eh..awww meleleh air liur terus..nak balik melaka gk la cmni..

Chooyaya! said...

ikafantasi : maknanya kaksu kena duduk 4 hari la kat melaka sebab mcm tak cukup je dua hari satu malam ni. hahhahaha

Anna Dayana said...

Aku da kata.. Benda ni x berhasil * gaya mail dalam upin ipin

Anna Dayana said...

Aku da kata dah.. Benda ni x berhasil * gaya mail upin ipin

Anna Dayana said...

Aku da kata dah.. Benda ni x berhasil * gaya mail upin ipin

Chooyaya! said...

hahahahha bongok intan
**muka tahan berak

Jan@Afzan said...

Welcome To Malacca!

Ni dah bertolak ke belum? Esok pagi bertolak ek..Su duduk Hotel mana?

Sekarang musim hujan kat Melaka kot. Macam hari ni, satu hari hujan lebat..Semalam panas..Tak menentu

Ok. Melaka...To do in Melaka :
a) Naik beca (Ni area kat kawasan2 bersejarah kat bandar hilir, lagi2 kat Bangunan Merah, Muzium Kapal, Menara Taming Sari, A-Famosa Dataran Pahlawan, Mahkota Parade - semua area dekat2 tuh je)
b) Ikan Bakar (Pernu Ikan Bakar atau Umbai)- dekat je dengan
point no.1)
c) Klebang Coconut Shake - ni semua orang yg datang Melaka, kena rasa (tapi Jan rasa kat KL lagi best kot, huhu.., but still boleh rasa at least ada pengalaman)
d) Asam Pedas Claypot (Kota Laksamana)

Hehe, restaurant fine dining takde lah kat Melaka.. Jan ni kalau nak gi fine dining naik KL tau1 hehe. Atau makan kat hotel..hehe

Ok, tu je Jan boleh share sebagai orang yg dok Melaka..hehe

Selamat Melawat Melaka

cikdiba said...

kaksu, kalo pepagi g la bekpes chapati dkt2 ngan hospital pantai.

opposite hospital melaka ade bakso tersedap saye penah mkn. bakso bebola tenis namanya. haha.

kalo asam pedas mmg kat kota laksamana plg glemer. kalo nk try asam pedas lemak & tetel kat pasar borong pon sodap!

seafood saye suke mkn kat alai or muara sungai duyong. kat umbai mcm da kureng sket tp mahal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...