Wednesday, April 9, 2014

Wedding Story of Wakdanian/Dandanian 2014 (of Nass/Paan, Ema/Eswan, Eddie/Mira, Acap/Shima)

Assalamualaikum.. ..
(Tak jawab dosa)

Hari Ahad aritu last wedding Wakdanian/Dandanian wedding yang I pergi. Its Paan and Nass punya wedding at Tropicana Golf Club. Start dari Eddie & Mira, ke Ema and Eswan, ke Shima and Acap and last skali Paan and Nass. Every week without failed ada wedding to attend. Naseb takde clash mana-mana majlis so semua pon boleh pergi. I share eh gambar-gambar pengantin yang I kidnap dari Instagram/FB/Blog dorang later?

Semuaaaanya cantik-cantik belaka. Buat I rasa macam nak kawen lagi skali. Eh. Okbye. Haha.

Bila dekat wedding baru la boleh catch up ramai-ramai macam ni. Dulu masa masing-masing tadek commitment dengan anak, ada jugak la lepak sama-sama time bola every Saturday dekat Setia Alam. Karaoke, movie, lepak sampai pukul 3-4 pagi. Takyah fikir apa except for enjoyyy. But sekarang macam susah sikit sebab masing-masing dah ada extra handbag. Kan? Usually mengejar anak punya masa tak balance dengan masa untuk berborak. Semua pon dah tarzan sekarang ni. Tak sangka I dah emak orang sekarang. Semua pon dulu cakap, ‘Wei Maksu, ko macam mana nak jadik emak orang ni? Meloncat-loncat lagi’. T___T

Syikin dengan Yash and Dalila paling win. Dah ada dua anak memasing. Diikuti rapat oleh I, Aliah, Yaya, Farah, Linda, Farah Suhana etc. Dah jadik persatuan emak-emak. And kebetulan, among them, I paling tua. That’s why they called me 'Maksu'. Yang lain semua muda-mudi lagi. I olls kan kawen dengan anak ikan? Muka ala kadar, taste nak anak ikan je. (Muka ala kadar tu Anon yang bagi I. Kecik ati)

Bayangkan tahun ni pon ada 3 more babies to come. Farah love, Rish, Yaya and Linda. Nanti tahun depan kalau ada rezeki masing-masing sebok pulak nak pergi Baby Shower pulak and Majlis Cukur Jambul. And paling best, nanti semua anak sebaya je. Yang paling besar pon Ucop la. Dia ketua. Nanti Ucop akan cakap sambil pegang kepala, ‘Wow! Too many babies!’ Drama dia tu. Geram nak tunjal.

Tak sangka. How time flies. Sekarang ni hidup masing-masing dah berbeza. Berborak pon semua cakap pasal susu apa bagus, diapers apa bagus, pasal paeds, pasal makanan anak. Dulu lain punya borak tapi best. Susah nak describe macam mana. Walaupon most of suami kalau catch up macamkan memasing tadek anak segala tapi takpe. Still enjoy (ke?). Haha.

We WAGS of Wakdanian/Dandanian like sisters. Walaupon jarang jumpa, tapi bila jumpa sekali-sekala macam boleh cover borak yang setengah tahun punya tak jumpa. I love them all. Vote Maksu! (Tetiba) Hope kiter semua dapat keep in touch sampai la jemputan kawen anak masing-masing pulak. Amin…

So guys, ni compilation of gambar pengantin of Wakdanian/Dandanian. Boleh tengok pengantin-pengantin lawa ni kot nak amek idea pakai baju apa untuk para bakal pengantin. OK?



Nass with her beautiful dress from Alia Bastamam. Drop dead gorgeous! I'm happy that finally you find your Cinta babe! 
Paan! We call him Paan buff sebab ada dua Paan dalam Wakdan/Dandan


Nass and the dulang girls. Love the headbands. 



Ema and Eswan. Kiter boleh nampak ye dalam gambar ni macam mana perangai pengantin perempuan? Giler kuasa. Dia sebok menari pusing-pusing berangan macam Cinderella, pastu husband dia jadik pelakon tambahan jer. **Rolling eyes. Perangai!

 

Kau tengok? Kepada Wan, semoga tabah diucapkan and please jaga Ema elok-elok. Ema. Aku sayang kau. **Tetiba sedih (Dulu ingat kau kawen dengan Apis bila dah tadek pilihan sangat. Ada jugak orang nak kat kau) ***Harap Ema tak baca blog ni.


Ema dengan dia punya dulang girls and boys. Kelihatan disana kesayangan I yang lain. Shanom, Wana, Apis, Nina, Mie, Cipel and Ajan.


 

Eddie & Mira. Eddie ada iras Aidil Zafuan kan? 
Sama cantik, sama padan. Pasangan paling cool. 


Eddie & Mira dengan dulang girls/boys. Ada Mamat, Hani, Rish, Kid, Azrul, Kale, Zareef, Go. Azrul tu dah berapa kali jadik pengapit tahun ni kan? Bila turn U? Heeee

Acap is one lucky person to have U Shima. Cantik. Sopan santun. Sejuk mata memandang.

Tak sangka Salman Khan kawen dengan  Malaysian. Cecece. 

Lelaki ketua Selfie. No? Tengok la tu sapa yang over? Haha. Hadry tak nampak pon muka dia tapi redha je nampak teddy bear si Qayser. Bahaha.

Untuk semua pengantin, Selamat Pengantin Baru diucapkan. Semoga tabah mengharungi alam rumahtangga yang dah tak sama macam zaman bercinta dah. InsyaAllah semoga kekal ke jannah. Avoid la drama terjun kereta, lari dari rumah segala. Haha. Sebab nanti kalau dah 5 tahun kawen, baru rasa bodoh. Kahkahkah. Tapi drama sekali-sekala pon best. Especially Ema. Kau jangan nak buat perangai tumbuk anak orang dah. Ok? I'm watching U.

-EnD-



Lupa pulak nak letak gambar muncung itik ni. I tanya Rish, kenapa u tak buat pout? Kata dia sebab hidung dia kembang. Mana boleh buat. Haha.

8 comments:

eda said...

kasu ! kim slm kat yg still singleee hahahahaha

Chooyaya! said...

Yang single kata kirim salam balik

Anna Dayana said...

Hahaha x dpt la eda.. Selagi intan ada kt sini.. Harapan ok harapannnnnn

Ok byee

Chooyaya! said...

hahahhahahah gaduh la korang

Cikgu Norazimah said...

**Tetiba sedih (Dulu ingat kau kawen dengan Apis bila dah tadek pilihan sangat. Ada jugak orang nak kat kau) ***

p/s: CN suka statement ni ! sangat telus dan jujur ! hahahah

Nass Yusof said...

aww thanks for this babe!!! love u long time! nanti catch up soon k! xx

Chooyaya! said...

CN : CN baca blog chooyaya sekali gus ke malam tadi? Hahaha

Chooyaya! said...

Nass Yusof : Welcome love! **hugs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...