Tuesday, May 6, 2014

WAGS WakDan Dinner At PickNik

Assalamualaikum.
(Overdue entry ni, lama terperuk dalam draft)

Lately ni I memang banyak aktiviti makan-makan. Jumaat malam (2 minggu lepas) ada makan dengan WAGS WakDan dekat PickNik. Sabtu malam makan dekat Rakuzen G-Tower and Ahad makan dekat Alexis. Lepas tu bila makin gemok komplen taik kentot. Biasalah. Typical Suraya.

Insaf sekejap je. Lupa diri 18 tahun. Kahkahkah.

But gambar nanti I share. Especially dekat PickNik. Mahal nak mampos. Nasik Goreng kampong bongok je pon Rm20++, air Passion Fruit Tea RM15 wudda?? I rasa macam dia overprice a bit la. Maybe dia mahal sebab owner dia peserta Masterchef (yang hensem) and dah jadik Celebrity Chef now + restaurant dia dekat Publica so dia terpaksa mahal. Sebab Publica tempat lepak ongkaye lepak je. Sebab tu Head of Wags (Aliah) pilih tempat ni. Ngaku je la Aliah.

Whatever. Memang tak pergi dah. Ni semua salah Aliah la pergi pilih tempat ni. Dengan Hani. Tau la Hani engineer Petronas yang nak pergi US minggu depan (tetiba). Haha. Haritu bebudak ni bahan I cakap, ‘hek enen Maksuuuuuuuuu. Pakai baju tulis Paris, stroller anak mahal tapi makan nasik goreng kampong je ker?’ Haha. Kwahaja kan memasing?

Aliah minum nak mojito jer. Siap appetizer, main course, dessert segala. Dia la yang kaya sebenarnya dok nak ungkit stroller Shein. Sabar jer la. Rish pulak kelakar. Haha. Masa dah kira-kira semua kan? Ada la balance RM15.00, pastu bebudak lain semua macam buat taktau je dengan balance. Last2 Rish kata jom la Su, kiter ambik balance ni. Divide by two. Dapat la sorang RM8.00, ok apa? Lepas buat bayar tol. (U busuk la Rish. haha)

 Sup orang kaya beg LV buat basahan pergi pasar.


Prawn Oglio

Burger obviously


Sambal Udang cicah roti. Memula Rish pelawa I sekor. I tak sempat nak makan, dia mintak balik

Spaghetti meatball



Lempeng Orang Bandar


Pavlova UFO

Fettuccine Carbonara


Ini je yang sempat dikumpulkan. For those yang terlepas pandang and tak sempat dijemput, sorry tau? Next time definitely invite semua. Tu tugas secretary Wags. Rish. I lantik dia. Walaupon I tak memegang apa-apa jawatan tapi I lantik dia jadik secretary. 


Dah siap makan, team Ampang stay sambung borak dekat Papa Rich. Team Hartamas, team TTDI balik rumah tido. Tak remaja langsung. Anyway we had fun. Walaupon macam-macam complaints pasal harga makanan dekat PickNik ni tapi semua pon happy. So apa ada hal? Walaupon Nugget ayam Altaav harga dia RM20.00 satu plate. Pui!

Apa lagi komplen Rish? Aliah? Hani? Sebab ni long overdue entry I pon dah lupa. Haha. I share makanan yang I sempat snap jer kat atas tadi. Nama apa pon taktau. Takde hal. Nama tu boleh reka-reka jer. Haha. Oh. Pasal komplen tu, Hani cakap dia dua orang makan dengan Kid, the bill almost RM200.00, basically semua komplen pasal harga je. Tu la. Makan nak kat Publica je. Bila mahal semua bising. Dah. Lepas ni lepak Mamak je. NZ bawah Wangsa Maju. Cukup.

-EnD-

2 comments:

Aliah Ali said...

Hahahahhaa maksu maksu... napa entry ni perap lama sgt kt draft ek? Napa ek ek ek? Hahaha. Maksu, kitorg x komplen psl price la.. kitorg komplen psl x sedap! OVERRATED. I baca review kt tenet sume bagus2 mesti masa tu si chef nik tu dpn mata diorg maka diorg dh dikaburi ngn kehenseman chef nik tu. Puiii... psl mahal tu xdek hal la.. kitorg kan ongkaye.. takat sepinggan doploh hinggit apa ada hal.. lv kan buat basahan jek. Yg penting BAJU PARIS ok. Kau hado?

Eleh mementang saz nk sambung lepak mln tu, ko ckp la bebudak hartamas x ongmude yeh. Cuba kalo saz xnak sambung lepak? Kahkahkahkah!

SyimaSyaz said...

kesimpulannya sedap tak? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...