Thursday, June 26, 2014

Happy Birthday In Advance Adik Dyba!

Assalamualaikum.

Happy birthday in-advance Adik Dyba! Esok Dyba 26 years old (27/6/2014). Tapi semalam kitorang dah celebrate awal and bagi hadiah dekat dia. Kena buat awal sebab Intan nak cuti Friday ni. Kitorang dah tanya Dyba awal-awal, nak apa untuk birthday? Kata dia nak  safety chain untuk Pandora dia, so semalam kebetulan Dyba dengan Sarah ada lunch dengan dept dia, so I dengan Ira terus gerak ke Ampang Point punya Pandora untuk dapatkan the safety chain. Intan period pain, dia dah pengsan dalam surau. Tak sihat tak payah ikut. Tinggal je.

Sebelum Dyba keluar, I pesan pada Ira, ‘Bagitau Dyba, dia tak lunch dengan kiter, dia keluar dari group’. Pastu I dengar suara Dyba kat receptionist, ‘Kaksu tu kalau dia tinggal kiter, dia tak keluar group takper pulak’. Pastu I jerit dari dalam office, ‘Ha.. Melawan, Melawan???’. Dyba dah jalan hentak-hentak kaki tak puas hati. Haha. Berani dia melawan I? Dia tau kan I ni Kaklong kawasan? Selalu Sarah la nak kena remindkan pasal status I. Hahahah.

Sampai opis, semua AJK (Ira, I, Intan and Sarah) dah tengok hadiah and Intan macam biasa la dia. Over. Dia yang nak ambik gambar dengan bunga. I jeling dia sampai nak terkeluar bijik mata. Pastu bila line dah clear, Dyba dah ada kat tempat, so Ira panggil la kitorang kat depan. Pastu Si Selenga Intan pergi cakap kuat-kuat, ‘Lekas la Sarah, semua dah ada kat depan’. Pastu Dyba pon tanya, ‘Nape Dyba tak payah ada kat depan?’. Eeee Intan ni memang ngek la! Naseb baik Intan pandai cover line, dia ajak Dyba borak-borak dulu kat meja Dyba.

Ira call Dyba, pastu suruh datang depan ambik parcel. Dengar suara Si Intan, ‘Jom Adik Dyba, ada parcel tu. Jom la. Jom la’. T___T Aku tapaham betul. Intan suka buat nampak things too obvious la. E! Bila Dyba sampai depan, dia nampak ada bouquet of flower and Pandora, terus senyum je. Pastu masa sesi ambik gambar, Intan duduk sebelah Dyba all the time. Ira bengang. Haha. Ira cakap, ‘Dah! Akak keluar. Ambik gambar kitorang pulak, asyik akak je!’.

A friendship that can end never really began :)

Si Intan ni memang. Dah tak boleh nak cakap apa. Birthday dia, dia la pwincess. Birthday orang dia pon pwincess. I malas dah nak gaduh dengan dia. Semalam kitorang dah pastikan time ambik gambar dia tak boleh duduk tengah. Kena remind all the time. Dia tu bukan boleh caya, kang nanti tetiba dia pulak yang pegang bunga tu. Naseb baik kitorang semua alert. Pastu dia kata, ‘Nanti birthday Intan, Intan nak Pandora jugak!’. Kata Sarah ok, kitorang belikan charm je. Kalau intan tadek bracelet dia, ikat je pakai tali rapia. Hahaha.

Anyway, untuk Adik Dyba, Happy birthday to u! Sayangggggggggggggggggg sampai syurga.

-EnD-

8 comments:

Anna Dayana said...

hahahaha.. love uols aiwayz..
Kak su memang.. Semalam da la intan sakit langsung tak nak bagi peluang.. Pegang bunga pun menjeling sampai nak terkeluar bijik mata..

CT Humairah said...

seronoknya dia dapat safety chains hoho.. nak beli sesaja bukan murah..

Chooyaya! said...

Anna Dayana : Intan mmg tak boleh diberi peluang sebab nanti melebih2. geram je nak tunjal. naseb xde crown. kalau tak...

Chooyaya! said...

CT Humairah : kongsi empat orang tu pon nak belikan dia. hehe

Anna Dayana said...

ha'aa mana crown tu? sepatutnya kena pakai kan tu crown turun menurun..

nanti besday Intan kita buat konsep pwrincess2 eh.. mmm bestnye

Suraya said...

hahahaha mmg klaka

suka aku baca blog ko tiap2 ari su

Chooyaya! said...

suraya : heyyyyyy nama sama! give me five!

Chooyaya! said...

suraya : heyyyyyy nama sama! give me five!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...