Tuesday, June 17, 2014

Infused Water Yang Down To Earth

Assalamualaikum.

Apa cer infused water korang ni? Diam je. Haha. Ke tak mendapat sambutan #meriahuollsproject? Ah lantak la. Taknak kurus sudah. I kurus sorang-sorang je. Nampaknya Intan macam dah down skek sebab dia tadek bekas cantik. Sudahnya dia letak dalam gelas je. Kesian sangat pulak I tengok. Suka tau dia tu nak buat kesian-kesian macam tu. Podah!


Sian sangat infused water Intan. Letak dalam gelas je pon boleh. Haha. Blueberry + strawberry + mint leaf. Jadiklaaaa.

I last week guna orange jer, sebab pomegranate I yang letak dalam peti ais missing in action taktau mana hilang. Takper la. So guna orange je pon ok. Lagi lawwwooooo. 


Ni I punya. Orange semata-mata. Also sedap. Jangan pandang hina ok?

Haritu boss I panggil masuk bilik, ingatkan serius issue ke apa, rupanya nak cakap pasal infused water and detox je ponnnn. Kata dia kalau nak cepat detox makan la banyak ulam-ulaman yang pahit. Lagi cepat detox and also makan apple. Makan apple je semata-mata. Sehari makan la 10 bijik ke. Takyah makan lain. Pastu I cakap, ‘Giler apa makan apple jer? Taknak la. I nak nasik’. Pastu kata Boss I, ‘La, kata tadi nak detox?’

‘Kalau Su nak kurus cepat makan apple je. Seminggu jer Su dah kurus, tapi I dah nak retired, tak sempat la nak tengok Su kurus’. Ni dia sesambil nak cakap aku gemok ke apa ni? Carik pasal nampak Boss?

I cakap I nak detox guna cara sekarang sebab air jadik lawa. I lagi suka. Pastu dia kata makan la ulam-ulaman lagi bagus. E! Degil la boss I ni. Tanak ulam la. Paham tak?? I cakap dalam hati, ‘Boss, u detox your way, I detox my way’. Tapi tu la, cakap dalam hati je tapi. Haha.



 TQ @amnahhjbujang sebab participate dalam #meriahuollsproject. Ni dia punya infused water. nanti lagi sebulan kiter kurus sama-sama k? Give me five!


Ira punya. Strawberry + kiwi 

Jap lagi kang nak pergi JJ. Nak beli la buah-buah stok untuk buat infused water. Lalalala. Sebulan lagi mesti kurus macam Ziana Zain ni. Kompem. Kbye!

-EnD-

16 comments:

Irfa said...

ala bubu
kita lom start lagi lah
eh! bubu lak, kikiki

Fara Dilot said...

nak ikot la cara boss u.. makan epal ijau jek dr pg smp malam.. pastu dah nak tido kelentang kelentung dapo bwat meggi kelaparan.. haha

Anna Dayana said...

kak su ni kan... huhu

Shamriza said...

ai kan buat..
dah dekat 2 weeks mcm tu.. ke lebih..
tapi selalu mcm mls nk ambik pic and hastag kah #meriahuollsproject tu..
tapi tq su for inspiring..

salwana nordin @ che'wa said...

mcm best je nk try air ni..eh air tu air sejuk kosong ke atau ada tambah gula bagai tu su?

Cik Siti Hajar said...

nak tanya.. i u ade rasa pahit2 tak>? rasanya dari kulit oren atau lemon..

Chooyaya! said...

iRFA : bUBU PON BOLEHHHHH. NAK UWET!

Chooyaya! said...

Fara Dilot : kalau ada kekuatan boleh, hahahhaha

Chooyaya! said...

Intan : Amendaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? blog bila nak apdet?

Chooyaya! said...

Intan : Amendaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? blog bila nak apdet?

Chooyaya! said...

Shamriza : alaaaa. yer ker?i ingat project i tak dpt sambutan. haha

Chooyaya! said...

salwana : air sejuk kosong. mmg tadek tm,bh apapa dalam tu pon

Chooyaya! said...

Cik Siti hajar : ada jugak la sikit2, tp ok je. rasa citrus

Chooyaya! said...

Cik Siti hajar : ada jugak la sikit2, tp ok je. rasa citrus

PetakBunga said...

buat juga diffused water ni..tp ikut mana stok buah yg ada.
selain pisang semua boleh buat..

kalau tak ada, kita buat apple cidar vinager+honey. ni pun best. senang juga tak pyh beli buah selalu. khasiatnya pun bagus utk detox.

Chooyaya! said...

PetakBunga : eh? kalau mcm tu kena beli la dicar vinager. tp kiter suka minum sebab buah-buahan lawo2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...