Monday, July 14, 2014

Pavlova Vs Superbike Shein

Assalamualaikum.

Hari Semalam I, Sazli, Mak dengan Shein bukak puasa dekat Alexis. I makan spaghetti seafood. Mak order pizza and Saz order Briyani kambeng. Shein buat huru-hara tumpahkan air segala and gelak kuat-kuat masa tengok Upin Ipin yang episode Pim Pim Poom! Yang Upin Ipin jadik Ahli Silap Mata tu. Gelak sampai satu restoran dok pandang dia. Malu kat oghang haih! Perangai original people sangat.

I dapat makan Pavlova. Dah lama craving Pavlova Alexis. Walaupon dah makan banyak Pavlova, tapi Pavlova Alexis yang dua tingkat, cream kurang manis, meringue kurang manis, rapuh and cantik mata memandang jugak yang menjadik idaman kalbu. Dah dapat makan, puas hati I. Lepas tu nothing else matter. Shein ngamok, tumpahkan air, makan garpu pon I senyum je. Haha. 


Peerrghhhhh terbaik la Pavlova Alexis ni. Lap ailio memasing please.


Masa I beli groceries dekat Cold Storarge, Sazli and Mak bawak Shein naik trolley. Suka la si debab tu. Lepas tu, masa dekat Speedy sebelah Watson, Shein melompat dalam trolley sebut ‘nan nan nan‘ maksuknya ‘nak nak nak’. Dia nampak motor mainan. Mak dukung letak kat bawah, terus dia menerpa peluk motor tu. I mintak kakak kedai bukak rantai motor tu and suruh Shein try. Tetiba dia malu lari pegang kaki Mak. Haha.

Bila I dukong dia letak atas motor tu, suka la dia, Habes dibawaknya satu floor tu. Kesian pulak tengok Shein nak sangat. So Mak Tok pon belikan. Bila kiter nak tukarkan dia naik motor yang Mak Tok belikan, dia nanges sebab dia ingat kiter nak ambik motor dia terus. Lepas tu bila dia naik motor tu, dia taknak dah lalu depan Speedy takot kena pulang balik motor. Haha.

Sampai dekat rumah, kemaruk la naik motor. Tengok Upin Ipin kat tv sampai lentok-lentok atas motor. Taknak jugak turun. Omel sangat awak ni Shein. Perangai tu. Kata Sazli, kalau tak belikan Shein motor tu, mesti kiter menyesal sebab tak pernah tengok dia excited sampai macam tu sekali. Mama rasa Shein nanti dah besar mesti hensem naik motor macam ni. Harap perut tak boroi la Shein, sebab kalau perut boroi kena naik easy rider je la. Nak naik superbike macam sekarang ni dah tak boleh sebab nanti perut cecah tank motor tak cool jugak. Haha.

-EnD-

Tonggek lebih nampak bang?

5 comments:

adda syuhada said...

Salam,

Tu dia! Tayang pavlova la plk! :)

green apple said...

selalu nampak org mention makan kat Alexis.
Lagi satu Wondermilk.
Aku tak tau tempat ni semua kat mana.

Chooyaya! said...

adda syuhada : kang kalo tayang tetek semua orang terkejut. hahahahahahha (lawak ke tak ni sebenarnya?)

Chooyaya! said...

adda syuhada : kang kalo tayang tetek semua orang terkejut. hahahahahahha (lawak ke tak ni sebenarnya?)

Chooyaya! said...

green apple : ko ni selalu nak buat sedih je. hahahaha. tu la. asyik makan mc d je acane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...