Friday, August 8, 2014

Open House Office 2014

Assalamualaikum.

Ni I nak share gambar semalam masa Open House opis I. Memula Si Izzy bagi la itinerary program macam mana. Lebih kurang macam ni. Kejap I copy (Gigih. I know).

Assalamualaikum wbt,

Please find below the program itinerary of Majlis Hari Raya FGV for your attention:
7th August 2014 – Lobby Balai Felda

Set Pertama
11.00 am                              Ketibaan petugas
11.10 am                              Persembahan band akustik
11.25 am                              Tayangan TVC Raya FGV
11.30 am                              Cabutan bertuah dan kuiz
11.45 am                              Ketibaan GPCEO dan Pengurusan Kanan FGV

Set Kedua
12.00 pm                              Tayangan video khas – MH17 & MH370
12.05 pm                              Bacaan doa
12.10 pm                              Kata-kata aluan GPCEO
12.15 pm                              Persembahan band akustik
12.35 pm                              Tayangan TVC Raya FGV
12.40 pm                              Cabutan bertuah dan kuiz
1.00 pm                                Tayangan video ucapan Hari Raya petugas Kumpulan FGV
                                               Selingan musik
1.22 pm                                Waktu solat Zohor

Set Ketiga
1.40 pm                                Tayangan video khas – MH17, MH370 & Palestine
1.45 pm                                Persembahan band akustik
2.00 pm                                Tayangan TVC Raya FGV
2.05 pm                                Cabutan bertuah dan kuiz
2.20 pm                                Tayangan video ucapan Hari Raya petugas Kump FGV
2.30 pm                                Cabutan bertuah dan kuiz
2.45 pm                                Persembahan bank akustik
         3.00 pm                                Majlis berakhir

I reply email Izzy, I tanya, ‘Bila makan?’ Pastu kata Izzy, ‘Entah. Tadek tulis pon. Sambil-sambil la kot? Hahaha’. Yer la. Sikit punya panjang program. I baca-baca je terus cari Jamuan Makan dulu pukul berapa. Lepas tu baru tengok menda lain tapi dalam email tu tadek tulis pon bila makan.

Sila ambik maklum sebenarnya Jamuan Hari Raya ni bukan dihadiri oleh kami berlima je. Tapi ribuan orang lagi tapi panas ok???? Malas nak ambik gambar. Kaklong pon kitorang jumpa time q nak ambik burger jer. Dah la baju pwincess satin bagai. Ketiak basah. Benci. Makanan memang banyak tapi semua q panjang nak mampos. Sudahnya kembong air je. Sebab air dekat dengan table kitorang and q tak panjang mana.

Ada satay, apam balik, lemang ketupat rendang, durian satu lori and paling best burger bakar, kway teow segala mak nenek semua ada. Mak Bapak je yang tadek. Kahkahkah.  Kitorang makan burger je semalam. Tak makan lain pon. Sebab dah tadek mood. Masa q nak ambik burger tu kan? Bila nampak ada yang nak potong q, Dyba jerit kuat-kuat. ‘Sapa tak beratur nanti jawab la kat akhirat’. Hahaha.  Bongok giler pastu kan Si Intan berangan pwincess. Sebenarnya dia dengan I tapi sengaja nak tuduh Intan sorang-sorang, so bila jalan nak pandang kiri kanan sambil angkat-angkat kain. Macam catwalk pwincess. Pastu bila ada orang tegur, ‘Hi Intan, dah makan ke?’ Pastu Intan pandang I cakap, ‘U tengok? Popular ok? Orang kenal’. Hahahahha.

Kitorang dapat kertas untuk cabutan bertuah tau? Pastu Intan kata dia dapat banyak sebab ada peminat dia bagi. So dia ada dua number. Sekali bila datang meja, Sarah ada 20 lebih number cabutan bertuah depan dia terus bersembur gelak sebab ternyata Intan, Sarah lagi ramai peminat dari Intan. Haha.

Dah siap makan burger kitorang nak makan durian. Sebab tadi makan dua ulas je. Sedap giler woh durian semalam. Sedap nak mampos. Tengok kat lori durian tu dah tadek orang. Tinggal abang-abang durian je. Pastu ada sorang Makcik Chinese tengah mintak durian. Kata Abang Durian, durian sebakul tu simpankan untuk vvip je. Dah tak boleh bagi. Pastu I datang manja-manja cakap, ‘Abangggggg… nak durian satu’. Pastu Ira pon datang dari belakang cakap mesra-mesra, ‘Abanggggg’. Pastu Abang Durian cair terus cakap. ‘Ok, Abang bagi korang tiga je. Lepas ni tak boleh dah’. Haha. So Makcik Chinese sebelah tak pepasal dapat sebijik durian jugak.

Kitorang tak tunggu sampai habes pon sebab sapa yang number naik untuk cabutan bertuah tetap kena jawab soalan, kalau salah tak dapat jugak. Pastu kata Ira, kalau dia dapat naik number and tak dapat jawab soalan nanti dia nak cakap macam ni, ‘Lainkali kalau cabutan bertuah tak payah la nak bagi-bagi soalan macam ni!’ Jerit sampai ketar-ketar suara. Hahaha. Bodoh. Padahal tak naik pon number. I pon saspen jugak kalau naik number, takot Ira meroyan betul-betul.

So now seriously I feel like freaking fat. Malas nak fikir. Gemok pon gemok laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Semalam Sazli kata, ‘Bubu, U dah berat’. Time I mintak dukong. Kecik hati sangat. Tapi malas nak cakap apa. Kalau dia nak makan, suruh dia masak sendiri jer. Haha. Emos.

-EnD-
  


Time ni nak amek gambar berempat mintak Reen snapkan. Sarah jaga tempat dekat atas. Pastu Intan la segan, kata dia malu orang ramai tengok. Sekali bila Reen snap gambar, dia dengan Dyba kemain posing macam model majalah siap tangan atas kepala. Hahaha. Padahal tadi kata segan. Oh, tu la lori Abang Durian.


Tujuan buat macam ni sebab nak tayang inai. Tapi tak nampak inai, yang nampaknya tangan Intan kalau luruskan dia tetap bengkok. Sian dia cacat. 



Selfie dalam jamban. Mata I dengan Intan bersepah. Pastu Ira jerit. Pandang sana la! Intan tengok screen. I tengok mata I sendiri dalam cermin. Kiter ongtue memang tak teror selfie macam remaja dua orang tu.


Ini memang impian Intan. Nak amek gambar pastu kain kembang macam ni. Group pon terus tukar DP gambar dia. Tajuk : Pwincess. Meluat.


Ok. Baru semua mata elok pandang camera.


Mana tak kenyang makan. Sebab burger ni gemok. Ni nama dia burger kawen. Masa nak mintak burger ni, I cakap, 'Abang, nak kawen'. Pastu Abang burger cakap, 'Saya pon nak kawen'. Pastu Intan terus jeling and cakap, 'Dia dah kawen'. Dengki dia tu. Asal ada orang pandang I dia akan cakap, 'Dia dah kawen'. Hahahahhahaha. Bongok Intan!



2 comments:

Lavender violet said...

cantiknye kaksue :)

Hani said...

amboi mcm jaman dulu dulu je
musik - muzik
bank ke band? hahahhaa
comel la intan tu. takkan takde boifren kot?? sian intan tapi intan comel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...