Friday, August 8, 2014

Cabaran 7 Hari Rejuvy

Assalamualaikum.

Bila musim raya ni, kiter sendiri tau yang kiter akan makan macam-macam menda. Dari pagi ke petang makan. Makan makan makan. Jamuan raya makan. Pastu kenduri akikah makan. Kenduri kawen makan. Open house sana sini pastu macam-macam menda kiter makan sebab macam tak boleh nak elak sebab rasa rugi sebab biasanya makanan yang kiter makan bulan ni dapat rasa setahun sekali je. Berapa banyak sebab daaaa? Ke sebenarnya yang makan macam onggiler ni aku sorang jer? Haha.

Masa bulan puasa I dah happy tengok berat badan. Lost  3.5kg perrrghhhh. Sekali lepas masuk kerja seminggu ni, I tak berani nak timbang lagi.  Dah kalau makan je kerja-kerja acane? Tadi I tanya Intan, ‘Intan Kaksu gemok tak? Jawab yang tak ikhlas pon takpe, janji menggembirakan hati Kaksu’. Pastu kata Intan, ‘Gemok jugak. Especially bila pakai baju kurung, Kaksu nampak gemok. Kalau pakai baju ni tadek la nampak gemok macam pakai baju kurung’. So that is the best she answer walaupon I kata jawab tak ikhlas pon takpe. Punya la loser taknak mengaku gemok sampai macam tu sekali. Haha. Sian I.

So, I pon memang berazam lepas musim raya ni, I nak start diet balik. Nak detox and start balik buat infused water. Ada lagi tu perasaan nak bertangguh diet WALAUPON dah tau berat macam badak dah sekarang ni. Tapi disebabkan Aisyah nak suruh I try Rejuvy – Detoxing Made Easy ni so well, why not kan? I’ll give a try start esok jugak-jugak. I taknak tanggung lagi. So nanti I akan share sendiri kesan dia selepas tujuh hari I guna. Maksudnya Isnin 18/8 I akan timbang and share apa result dia. Ok?


Rejuvy - Detoxing Made Easy

So sementara waktu, I nak simpan dulu any testimonial pengguna Rejuvy yang lain. And if its work for me, I akan terangkan secara detail tentang produk ni and macam mana nak dapatkan beliau. Ok? Kejap lagi I nak text Aisyah nak mintak dia tips and share some info pasal Rejuvy ni. So korang semua Cuma doakan sahaja yang I akan berjaya. Chaiyok!

-EnD-

2 comments:

ieda iedana said...

kaksu, makan tu kan nikmat. kalau depan makanan, lagi2 sedap, lagi2 rasa kitala penyelamat tuan rumah tanak bazir, maka kenaaa la makan.
cuma tak bape pasti tahap menggila kita sama ke tak.

btw, goodluck kaksu. dah kurus tu, jgn kurus sensorang. share2 tips semua tau. 18hb nanti ida tuntut! keke..

gemok sensorang bolehh..haha

Haris Zuhaina said...

As Salam Sue
Selamat Berjaya
Lecithin n Kalsium Shaklee pun ok
Kita ni gemuk sebab bila makan, berak kuaq tak abih. itu yg jg lemak kat bhgn pinggang ja memanjang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...