Thursday, August 7, 2014

Solok Lada Sedap By Tok Mek Nadia

Assalamualaikum.

Nadia kejam. The other day masa raya pertama macam tu, dia send kat I gambar Solok Lada yang Tok Mek dia buat. She was in Kelantan that time. Dia tau I suka giler Solok lada yang Tok mek dia buat. Itu adalah Solok Lada yang terpaling sedap I pernah makan dalam dunia ni. Nadia pernah bagi 1 full box Tupperware penuh dengan Solok Lada. I makan macam makan apa je. Sedap nak mampos! Keluar dari peti takyah panaskan and makan macam tu je. Sedap satu hal, pemalas lain hal. Kah kah kah.

Memula I makan sorang. Sazli taknak. Lepas tu dia nampak I makan layan je terus nak jugak. Dah kena share. Yang balance tinggal enam tu kata dia empat dia punya. I kan kalau dengan Sazli, kira otomatik kalah bab makan. I akan bagi dia lebih. Or kalau ada apapa, I suruh dia pilih nak yang mana. Let say ada dua jenis makanan kan? Mana yang dia taknak, dia bagi I. Tapi menda tu valid dengan Sazli je. Kalau dengan Intan pernah sampai gaduh sebab nak ayam peha Nasik Mandhi, Nasik Ayam, Nando’s yang lebih besar. 

Hahahaha. Tapi dengan Sazli I ok. Sebab I sayang dia. OMG I sweet giler I know U all tak payah cakap.

I suruh Nadia tanya Tok Mek dia recipe. Konon nak buat sendiri la. Jangan harap! Yang kena buat semestilah Kaklong yang tersayang. I nak suruh Kaklong buat seperiuk nanti I nak makan 20 bijik. Peeerghhhhhhhh! So sementara nak dapat recipe and nak tunggu Kaklong makan, macam biasa kiter kunyah je la kaki dulu. Kan?

-EnD-



Kau Kejam Solok Lada!

5 comments:

Lavender violet said...

sedapnyee T_T
k nak cr nasi kerabu ari ni...

Azziah Nawawi said...

bulan puasa hari tu my mom buatkan. ohemgee sedapp. kena letak isi ikan banyak and guna kelapa muda nak tua tu baru sedap. klau beli, kadang diorg guna kelapa tua. tak sedappp

doll said...

bestnye sampai menangis depan pc nie haa..nampak sgt isi ikan dia melebih2..

Miss Moon said...

makan ngan nasik kerabu mmg best woooooooooooooo kenyek solok lada tuh bersama nasik ...perggggggg jilat jari sue

A.L.I.N.A said...

feveret saya juga ni kalo mkn dgn nasi kerabu takde ni mmg menangis la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...