Thursday, August 7, 2014

Tudung 'Alam Barzakh' By Intan

Assalamualaikum.

Patut la dah dua hari ajak Intan lunch dekat luar dia taknak, rupanya diam-diam semalam dia ada update entry panjang lebar pasal raya and rumah baru dia. Klik kat sini untuk baca. Haha. Asal call je, ‘Intan, jom la lunch’, ‘Tak boleh la Kaksu, Intan ada kerja’. Tup-tup semalam nah kau karangan entry baru. Haha.

Pastu kan, Intan call Ira

Intan : Ira, akak ada menda nak cakap kat Ira
Ira : Apa dia?
Intan : Dah lupa laaaaa
Ira : Dah update entry baru eh?
Intan : Iraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Mana ada!!!!

Lepas tu terus letak telefon sebab dah malu. Intan memang macam tu. Kalau orang cakap pasal blog dia ke apa nanti dia segan. Kata dia, readers dia I sorang je. Lepas tu haritu I printscreen la online user. Ada 5. Hahahhahaha. Maknanya ada 5 orang lagi la baca blog Intan. Bukan Kaksu sorang. Waargh hahahahhaha

Jangan main-main eh? Intan dah 2 3 kali kena approach dengan silent reader I ok? ‘Ni Intan kan? Kawan Kak  Su’. Terus Intan sipu-sipu malu bajet artis. Kata dia thanx Kaksu, kalau tak sebab Kaksu orang tadek kenal Intan. Hahahhaha. Bongok sangat.

Haritu masa dalam kereta I dengan Dyba borak la pasal Shein and Sophie punya ragam time kitorang bukak puasa. Dia sambil tumbas ok nak citer pasal Garfield kucing dia tu. Pastu ada nama manja, ‘Garf’. Nyampah. Orang sebok cerita pasal anak, dia sebok cerita pasal kucing. Selalu macam tu la. Loser sangat asyik cerita pasal kucing. Dah la kucing dia ramai yang suka sumbang mahram. Mak main ngan anak. Pastu main adik beradik. Bodoh kan kucing-kucing Intan? Haha.

Ni tak lama lagi rumah Intan siap, kena la dia pindah. Now Intan duduk menyewa dengan family dia kat area Wangsa Maju, lepas ni rumah dah siap dia kena la pindah ke Bagan Lalang. Eh ke Padang Balang nama umah Intan? Tu cerok Gombak berdekatan dengan perkampungan original people sana tu. Kata Intan, ‘Lepas ni dah susah la Intan nak lepak dengan Kaksu. Sebab jauh. Takpon Intan tido rumah Kaksu  je la. Sebab Intan kalau dah tak keluar, tak balik-balik dah’.

Sepatutnya, ‘Kalau dah balik rumah, tak keluar-keluar dah’. Tapi Intan konsep dia lain. Haha. Dia memang suka cakap terbalik. Anyway I nak share fesyen baru tudung by Intan. Nama dia, ‘Alam Barzakh’. Ni tadi sebab dia dah panas-panas dengan tudung ala-ala Minah Arab siap baju pwincess bagai. Ada Jamuan Hari Raya dekat office I. Naik je atas terus selebet macam ni.

Okla. Tu je nak cerita. Boring kan cerita pasal Intan ni?

-EnD-

Lilitan tudung jenis 'Alam Barzakh'. Mak seram.


1 comment:

Anna Dayana said...

Kak su.... 26 online user thanksssssss.. i leb u

kak su bongok..

sebenarnya dorang paksa intan pakai macam tu, Intan tak larat nak lawan dorang sebab 3 lawan 1 kot.. kena ikat tangan kena tutup mulut.. sian Intan kena buli..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...