Monday, September 29, 2014

ABC at Grandmama's

Assalamualaikum.

Hujan-hujan ni tak syiok kalau update pasal ABC sebab macam tak thrill, tapi kalau tengah panas terik perrrrghhhhhhh mmg boleh carik gaduh… Ni semalam I makan ABC ni dengan Mak and Intan dekat Grandmama’S Pavilion. Dia punya menu lebih kurang macam dekat Madam Kwan’s la. Tapi version downgrade skek (sesuai la dengan harga). Yang tu esok I update and share. OK? Sementara waktu nak tengok gambar ABC je.


ABC at Grandmama's. Tu yang kaler clear tu apa nama dia? Buah nipah kan?



Air gula dia letak asing so that kiter boleh adjust ikut kiter nak manis macam mana.

Grandmama’s ni dekat Level 6. Depan  TGiF. Yang penting, harga dia affordable. Kata Mak, ‘Su nanti cakap kat tauke restaurant ni, kalau esok Su datang 4 orang makan kat sini, dia kena belanja Su makan’. Boleh jer kan? Haha.

So this one is ABC. Harga RM8.50. Dalam dia ada banyak sampah sarap such as kacang merah, jagung, cendol,  buah nipah and on top ada vanilla ice-cream. Eh apa nama yang kaler clear tu? Orang jawa panggil Kolang-Kaling. Eh sebenarnya orang Jawa yang panggil ke or Kaklong memandai tipu I?

-EnD-

8 comments:

manisz said...

ai rasa kan, buah kabung.. kan?

ke bukan? tkkan kelapa laut..

Haris Zuhaina said...

As Sam Sue
Kami panggel Buah naw
Buah nipah rasanya dia tak jernih
;)

salwana nordin @ che'wa said...

pepagi tgk ABC..terasa2 kt tekak ni..sejukkkkkkkkk je..

wehhh meriah beno ABC tu..ko makan ke smua 'sampah' dlm tu? hhhaaaaaaa

eda said...

hoiii cendol dia seksiii wooooo

Chooyaya! said...

manisz: ha betolll buah kabung!

Chooyaya! said...

haris zuhaina : ongkedah panggil buah now eh?

Chooyaya! said...

salwana nordin : tak makan semua sebab banyak sgt sampah sarap

Chooyaya! said...

eda : taman tun ada ke abc cendol mcm ni? tadek kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...