Friday, September 12, 2014

Tingin nak makan DipnDip?

Assalamualaikum!

Tengahari ni korang nak makan kat mana? Tetiba bila otw nak balik Kedah ni la yang I rasa macam teringinnnnn sangat nak makan dekat DipNDip. Time ada kat KL tadek plak teringin. Tekak ni memang kekadang dia bersikap kwahaja dengan Tuan dia yang jelita gemok ni. Cek gambar dalam henpon sekali jumpa! Woooohoo!! I tenung gambar macam nak tembus sambil telan ailio. Mana tau dia tetiba rasa dalam tekak ke kan? Saiko.

Kalau korang first time makan kat DipnDip, makesure jangan tamak. Order sikit-sikit je dulu. Tak cukup kalo, boleh order yang lain sebab kalau ikut nafsu serakah, tengok gambar semua tempting habes, nanti  semua nak diordernya. Macam kitorang pergi last time. Baca kisah tu dekat sini. Banyak pembaziran berlaku. Time bila yang terliur balik? Bila dah balik, dah lapar semula time tu baru menyesal tak makan puas-puas. Nanges je la jilat screen sambil tengok ada orang nampak tak. Kang nanti orang cakap kiter giler pulak jilat henpon. Haha.

Waktu yang sedang elok nak makan DipnDip ialah two hours lepas heavy meal. Maknanya lepas tu perut kiter pon dah relex. Makanan pon dah mendap kebawah. So kiter takyah la loncat-loncat bagi makanan turun (ni tips Kaklong yang agak bangang). So, bila makan pon tak terlalu kenyang sebab kalau dah kenyang sangat nanti nak makan pon dah tak lalu. Paham? Lagipon coklat ni dia cepat muak. Kiter kena makan slow-slow je sebab nak feel. Jangan gelojoh.

So Ira, Intan, Dyba, Sarah. Bila nak makan DipnDip lagi? Takpon kiter buat Hens Party Intan dekat sini je la eh? Intan setuju tak? Kalau setuju Kaksu sponsor dengan syarat Intan kena kawen tahun ni jugak. Sempat lagi ni kalau nak cari calon. Hahahahha. Takpon Intan kawen dengan Hafiz je la. Hafiz memang suka ni kalau makan coklat banyak-banyak macam ni.

-EnD- 





Perrrghhhhhhh

4 comments:

FadlinaMokhtar said...

Tengok pic ni pun dah rasa kenyang.kehkehkeh.

FAD

mamabeauty said...

bulih cuba ni.. anak2 sure suka comot2 mkn coklat

Chooyaya! said...

fadlinaMokhtar : jangan dijilat pc ni udah

Chooyaya! said...

mamabeauty : tp lepas tu kena la spare baju lagi sepasang. kalau tak berlemuih la dengan coklat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...