Wednesday, October 8, 2014

Ayah... RIndu... :)

Assalamualaikum Ayah…

Selamat menyambut hari lahir yang ke -67 tahun! Semoga Ayah sentiasa berada dalam rahmat Allah selalu dan roh Ayah dicucuri rahmat setiap masa. Not rindu Ayah… Sangat… Mintak maaf sebab tak selalu tengok gambar-gambar Ayah. Bukan apa, bila tengok gambar Ayah nanti mesti sedih… Tapi tak bermakna Not lupa pada Ayah. Ayah dapat kan kiriman ayat-ayat suci Al-Quran yang Not selalu sedekahkan pada Ayah setiap kali lepas solat?

Kata Mak, kalau Ayah ada mesti Ayah happy dapat main dengan Shein. Mesti Ayah seronok bawak kereta Sazli, bawak kereta Not pergi kedai minum teh, lepas tu lepak Tongkiat makan mee goreng mamak dengan Sazli berdua.. Mesti Ayah jadik kawan baik Sazli sebab dia memang jenis suka layan borak orang-orang tua. Ayah jangan risau sebab Not elok-elok aje. Sazli jaga Not dengan Shein elok-elok and Alhamdulillah kehidupan Not tak susah. Makan pakai belanja semua cukup. Ayah jangan risau ok?

Mak setakat ni sihat. Dia kata dia takde plan nak kawen pon walaupon ramai yang cuba mengorat. Kata dia, InsyaAllah nanti dia dapat sama-sama dengan Ayah dekat ‘sana’. Ada masa Not bawak Mak makan sedap-sedap dekat KL. Mak ikut pesan Ayah, suruh makan and beli apa je yang Mak nak sementara ada selera and badan sihat. Tu sekarang dia handbag nak Bonia je. Kata Mak, ‘Ayah pesan suruh Mak beli je apa Mak nak’. Tak kira pergi ngaji dekat surau belakang rumah, henbeg nak LV je. Tapi imitation la. Haha.

KakLong dengan De sekeluarga pon semuanya ok. Kaklong dah ada cucu! Maknanya Ayah dah bercicit. Terngiang-ngiang Ayah timang cicit Ayah. Pak kompeng kompeng, pak imping imping imping… Kitorang pon biasa timang macam tu sebab ingat pada Ayah… Rindu sangat…. Semoga Ayah tenang di ‘sana’. Not pasti Ayah masuk syurga sebab Ayah baik. Ayah peyanyang pada manusia (sebab tu selalu kena tipu) dan binatang (sebab tu ayam boleh selamba lepak atas kepala Ayah). Tiap kali raya mesti kami ingat peristiwa Ayah bukak kandang ayam diam-diam sebab tak rela kami sembelih ayam Ayah. Haha. Kenapa comel sangat? Pang nak?

Ayah… Ada rezeki kiter mesti jumpa. Ingat tak dulu ayah gurau dengan Kaklong pasal lembu korban? Kan Ayah kongsi dengan Kaklong? Kata Kaklong, nanti masa akhirat, dia nak duduk dekat-dekat kepala lembu. Ayah kena duduk dekat ekor la sebab Ayah kena mengalah dengan anak cucu. Bongok kan masing-masing? Haha. Ok la. Dah tak boleh nak taip sebab rasa macam ada seketul buah apple terlekat dekat leher. Anytime boleh banjir ni.

I miss U so much Ayah.. Alfatihah…

-eNd-


Ayah.... Rindu :)

10 comments:

Anna Dayana said...

Kak su... Sebak!!!! Semoga ayah kak su ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman.. Al-Fatihah

yatiyahya said...

al fatihah....

Nina Zee said...

Kak suraya, sedih baca.. sbb arwah abah sy dah 7 tahun dah xde tp still until today ingat kat abah mesti bergenang punye la.. isk.. hati tisu.. arwah abah meninggal 4 hari b4 my bday lagi la sedih. Tp mama kuat la mama ckp abah mesti nk kita happy..
moga arwah ayah kaksu damai disana. Ditempatkan dengan orang yg beriman. Ameen

Cik Puan Fairul said...

Al-Fatihah..semoga ayah akak di tempatkan di kalangan org2 yg beriman

Liyana said...

Kak su buat yana meleleh air mata...Al-Fatihah utk arwah ayah kak su :')

cikjaja said...

Al-fatihah utk ayah kak su...btw salam perkenalan kak su...hahahaha...before this segan nk komen..tp sebab kak su dah seru kat blog intan,tu yg berani tu...hehehe

Mimy Hamid said...

Al Fatihah SUe utk ayah...muka ko rupanya sebijik arwah ayah..anak ayah

Mrs Sweet said...

Assalamualaikum...

Waaa sedih...
Al Fatihah utk arwah abah, smoga tenang di sana

FadlinaMokhtar said...

Al fatihah .
FAD

eda said...

kasu sedih .. walau ade gelak2 sket time baca sbb kasu senget alwesss ...
alfatihah .. ayah kasu baekk ..
mesti arwah kelakar mcm kasu kann ...

eh arwah ayah kasu ensem ... !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...