Thursday, November 27, 2014

KLMJ Lagi.

Assalamualaikum...

Harini mood KLMJ lagi ke apa ni? Hahahaha. Gambar ni was taken back in 2008. So maknanya dah 6 tahun. Fuiyooooooo!! Maksudnya dah 6 tahun la I kenal dengan Sazli. Kiter dulu kawan setahun jer lepas tu terus kawen. Tak lama pon bercinta.. So zaman-zaman date berlangsung sekejap jer la. Sebab lepas tu kiter dah jadik housemate.. Dating dekat rumah je la. Jimat kos. Haha.



Time ni dekat Jaya Jusco Melaka. Jumpa Yatie dengan Aie. Time tu baru dapat Nuha. Sekarang Yatie anak dah nak masuk 3. I miss you Yatie..  Nak Uweeeeeet!

Kalau nak cakap pasal resepi keluarga bahagia cam geli bulu ketiak skek nak share sebab baru je 6 tahun kawen kan? Tapi kata orang kalau dah lepas fasa 5 tahun pertama perkahwinan maknanya kiter dah boleh menerima kekurangan dan kelebihan pasangan masing-masing sebab bila dah kawen, dah duduk serumah then barulah kiter tau true color pasangan. Buruk baik semua nampak.

Mana la boleh all the time nak happy jer. Sesekali mesti la tercuit sikit. Dah kata rumahtangga kan? Kalau kata bahagia sepanjang masa, itu pedo'oh namanya... Masuk dalam IG semua gambar peluk-peluk jer, caption good-good jer tup2 keluar dalam suratkabar dah masuk mahkamah syariah sebab tuntut cerai. Acane?

So far I dengan Sazli alhamdulillah happy.... Sazli tak romentik yang tu I kena accept. Sebab I pon tak romentik jugak. Jadiknya tak boleh cakap banyak Haha. TAPI kiter dua memang manjerrrrr. Hew hew hew. One thing je yang I rasa nak share dekat sini, 'Don't stop call each other dengan panggilan manja. Tak kisah la kalau time tu kiter berdua jer dengan suami, or ada orang lain. Tak payah malu-malu. 'Sayang, Yang, Bubu etc'. Itu je dah cukup rasa dihargai oleh kami ni isteri-isteri. Lepas tu sentuhan. Jangan la malu-malu nak pegang tangan kat public. Takat nak cium pipi, cium dahi bila terjumpa rasanya tak jadik masalah pon. Bukan apa pon.

And most important among all is, communication. Sebab masalah komunikasi la punca sebenarnya kegagalan sesuatu hubungan. Takper kalau gaduh or argue sekali sekala sebab itu maknanya kiter masih ada rasa nak baiki or improve mana yang patut.  Selagi ada salah seorang yang menegur maksudnya ada hope. Kalau dah semuanya ok, dah takde argue maksudnya dah tak kuasa.

Macam Mat Saleh cakap, Don't Worry If I Argue With You. Worry If I Stop Because That Means There's Nothing Left To Fight For. Maknanya kalau dah nothing left, kiter pon dah rasa macam tak kisah. Kalau dah tak kisah maknanya dah give up. 

So, kalau gaduh suami isteri tu maknanya masih ada kasih sayang. So, gaduh la. Takper. tapi gaduh yang positif la eh? Untuk baiki apapa yang silap. Kalau asyik gaduh pon tak syok jugak. Sekian nasihat dari orang yang baru 6 tahun kawen. Haha.

-eNd-

P/s: Papa, U look handsome with short hair. Kbye.

4 comments:

cik allord said...

comel,nak amek sikit kata kata kak su la..comel :)

Jan@Afzan said...

Tahniah Su & Saz.. kerana dah lepas 5 tahun berkahwin. Semoga sentiasa bahagia dan dikurniakan anak2 soleh & solehah. Semoga kekal x romantik tapi manja2 hingga akhir hayat.

Moga shein dapat adik gegirl tahun depan, amin..

Latifah said...

Alhamdulillah.. semoga bahagia till jannah..
LatifahFazri

Chooyaya! said...

cik allord : dipersilakan.... hehe. tp bak uweeet

Jan@Afzan : Aminnnnnn....... kaksu pon plan nak dapatkan Shein adik ni. Hujung tahun 2015 kot? Awal tahun nak travel puas2 hehe

Latifah : Aminnnnnn... TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...