Thursday, December 18, 2014

Hobi baru Shein

Assalamualaikum..

Shein now dia ada hobi baru. Yang somehow boleh buat Sazli heart attack. Haha. Sazli sekarang memang I nampak level of dia punya kesabaran dengan Shein teramatlah tinggi. Dia la paling merajin layan Shein main, rajuk Shein semua. I pon tak serajin dia. Lagipon boys kan? They just weird. Apa menda main lawan-lawan angin lepas tu tergolek jatuh sorang-sorang and happy, Tapaham aku.

Shein dah pandai pulas botol bedak so kalau tetiba dia diam je, pergi la cecepat cek. Macam malam tadi, habes suku botol bedak. Dia pakaikan meja, katil and carpet bedak. Patut la senyap je. Bila I nampak, I cekak la pinggang and I cakap, 'Shein. Jangan main dengan bedak macam tu...' Lepas tu dia ambik botol bedak, baling. And naik jari telunjuk buat signal warning and cakap 'Oq o!' Hahaha. Padahal dia yang buat pastu nak warning orang. Ceh!

Tu takper lagi, Mama boleh sapu. Tadek hal. Macam malam tadi, bila Thailand dapat penalty and score 1 gol, I terus ambik towel and mandi. (Lambat mandi eh? Kantoi). Tetiba bila I keluar toilet dengar Sazli bebel, 'Kenapa Shein buat Abah macam ni?' I keluar tengok Shein macam tadek perasaan tengah tengok tv siap menyandar dekat sofa. Sazli tengah basuh cushion sofa dekat sinki. Kata Sazli masa dia tengah kusyuk tengok bola, tak sedar dekat setengah botol susu Shein buat macam tuang kicap tu dekat sofa. Lencun dah. Tak ke masam bau dia nanti? Tapi muka tak bersalah je. Geram nak tunjal.

Pastu I marah dia. Dia carik menda nak baling takde. Nampak iPad, terus baling. Apa menda yang boleh capai, dia baling je. Tak pon pergi kat mana-mana bucu, hantuk kepala. Tapi nampak dah drama dia. Dulu kalau nak hantuk, dia hantuk je. Now dia macam tahan-tahan. Slow je dia hantuk. Hahaha. Maybe dah tau rasa sakit. I kekadang kalau geram sangat, I ambik tangan dia, I gigit je. Bila dia nanges, baru puas hati. Kekadang I suka londehkan seluar dia. Hehe. Saja suka mendengki.

Nakal Shein pon takat macam tu je. Dia tadek lagi ambik pasu bunga and pecahkan ke. Takde. Barang-barang atas cabinet tv pon tak beralih. Just, kiter cakap elok-elok jangan buat macam tu and bagitau sebab apa tak boleh. Memang nampak macam kerja sesia sebab dia pon bukan berapa nak paham tapi cakap je. InsyaAllah dia dengar. And I rasa Shein pon tau setakat mana damage yang dia boleh buat. Sebab tu Stadium Mini Barcelona kesayangan Sazli masih selamat sampai sekarang. Habes-habes pon dia ambik, hulur pada Sazli.

Makin hari, makin seronok je tengok telatah Shein. Ada je akal dia. Dah la cakap bahasa German. Kekadang orang nak cakap, sambil tumbas dia pon nak bercakap. Geram! Lepas tuuuu Shein punya rambut memang lebat sangat-sangat and cepat panjang. Ada orang tanya apa petua. Yang I ingat, dulu masa pregnant I suka minum ais. And ada jugak I baca, if nak anak rambut lebat banyak-banyak minum ais. Betul ke tak, I tak pasti. Tapi sebenarnya minum ais ni tak la berapa elok sangat, kan?

Kot korang minum ais lepas tu batuk teruk and anak lahir rambut tak lebat jangan marah I pulak. Risiko tanggung sendiri. Sebarang surat menyurat tidak akan dilayan. Kbai!


Ada yang cakap rambut Shein macam helmet, macam rambut Samy Vellu, pakai wig etc. Sian Shein. Tapi kata Shein. 'Kesah pulak aku?' Hahaha

A video posted by suraya sulatin (@surayasulatin) on





"Eternal Flame"

Close your eyes, give me your hand, darlin'
Do you feel my heart beating
Do you understand
Do you feel the same
Am I only dreaming
Is this burning an eternal flame

I believe it's meant to be, darlin'
I watch you when you are sleeping
You belong with me
Do you feel the same
Am I only dreaming
Or is this burning an eternal flame

Say my name
Sun shines through the rain
A whole life so lonely
And then come and ease the pain
I don't want to lose this feeling, oh

-eNd-

2 comments:

eda said...

mcm rambut temenggung jugah anak barieng tu la ...
haaaa betul ke eja ntah ..
rambut mcm pahlawan , kira okay la kannn hehehehhehehehehehe nak uwett !

Chooyaya! said...

eda : janji omellll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...