Friday, December 19, 2014

Suratan Atau Kebetulan?

Assalamualaikum..

Hari semalam kan? Masa I dalam lift nak naik office dari basement tetiba nampak Dyba and Ira dekat luar lift tengah kecoh-kecoh menda entah. Lepas tu nampak dorang pakai baju biru. Dalam hati I, Oooooo pakai baju kaler sama ni mesti dah janji.  Sampai dekat atas, I cakap dekat Ira, ‘Woi! Persenel mesej ke dengan Dyba? Janji eh nak pakai baju biru?’ Padahal I pon pakai baju biru jugak. 

Tengah borak-borak dekat tempat Ira tu, nampak pulak Kak Jue (Kakak dept sama dengan Intan) poooonn pakai biru jugak. Kebetulan! Kitorang dah gelak-gelak. Ni kang kalau Intan pakai baju kaler lain, mesti dia cakap kitorang janji ni. Lepas tu merajuk.  Sekali bila dia masuk, dia pon pakai baju biru! Hahahahahahah. Now tinggal Sarah je la.

Bila Sarah sampai, tengok Sarah pakai baju kurung putih bunga hijau tapi tudung dia hijau polkadot biru. Yayyyyy!! Semua sama warna! Terus kitorang  decide nak celebrate makan dekat luar. Makan KFC je poonnnnn. Tu pon guna voucher yang masa I dapat masa jadik usher dekat Menara Felda dengan Intan haritu. Baca dekat sini. I ada cerita pasal dinner tu.


Kata Sarah, Tema baju dia ialah. 'Budak baik hari pertama masuk kerja'.


Lekas-lekas kiter amek gambar yang pakai baju biru je sebelum Sarah keluar. Hahaha.

Eeee tak sabar pulak nak practice menari ni. Kitorang start practice masuk kerja bulan January nanti. Tema A-go-go. Intan sebok nak pilih baju apa nak pakai. Taknak dah pakai baju yang Kak Nira sediakan sebab takot terkena pakai baju lap lip disco. Hahaha. Taktau la cukup time ke tak nak carik baju ni. Kata Intan ada banyak kat Plaza GM. Tak payah nak mahal-mahal sangat. Budget dapat sikit je ni. Dyba pulak dah siap survey turban. Imagine eh? Pakai kemeja tuck in- dengan skirt polka dot lepas tu pakai turban. Hahahaha.

Korang kalau tau kat mana ada jual costume murah-murah bagitau I eh? Thank you.

-eNd-

4 comments:

Dyba Dbuh said...

KENAPA DGN KAKI IRA TU???HAHAHAHA

NURUL NADIA Jafar said...

kaksu elok sewa costume dengan ahmad khasan yela..hehe

Mek Onie said...

costum eh?ritu macam ada perasan kedai jual barang costum area wangsa melawati,sebelah butik HIDY dan sugarscarf

Chooyaya! said...

dyba : tu laaaaa. nampak gemok kan? hahahah. selamat balik kmpg dyba!

nurul nadia jaafar : sampai hati tawwww? kalau dengan ahmad khasan nampaknya pakai lampu terus kt badan mcm otomen

mek onie : ok. nanti kaksu survey. tq mek onie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...