Tuesday, December 2, 2014

Tony Roma's !!

Assalamualaikum

Ok. Jom sambung balik entry last week pasal yang makan-makan kat Tony Roma’s tu. Bila tengok gambar balik sekarang ni rasa macam apa kwahaja sangat nampak sedap ni? Cis! Haritu makan segala mala tak habes. Memang tak pernah clean plate each time makan kat sini. Taktau la sebab kitorang tak kuat makan ke (cecece) or portion too big or sebenarnya kiter muak. Apapa pon, makan tu dah jadik 2nd thing, first thing is spending quality time together sama-sama. Kan?

Ke tak sebenarnya? Ke makan yang paling penting?? Ok. Tak payah jawab.

Ok. Kat sini I nak komplen dekat satu waiter bangla yang eksyen muka ketat. Dah la accent English berbelit-belit macam bunyik bahasa dia lepas tu asyik cakap ‘I heard that’. Melawan bukan main. Orang suruh repeat order pon nak tarik nafas panjang-panjang. Berani dia?? Lepas dia blah I jerit dari tempat. ‘You Should Smileeee!’ Haha. Saja nak carik pasal dengan waiter. Naseb baik lepas tu Abang waiter lain yang serve. Siap layan je mintak roti extra la apa la. Tapi dia marah Ira sebab Ira sebok nak tolong serve air. Dia takot air tumpah kot sebab dalam dulang tu ada banyak air lain.

Takpe. Kitorang maafkan dorang sebab maybe penat tak makan lagi ke. Sebab tu tadek mood. Apapa pon harap mereka prihatin dengan bau ketiak sebab sekali diaaa lalu, tinggal angin dia perrrghhhhhhhhhhhh!! Menusuk woi! Pengsan. I agak I memang kena curse. Orang busuk ketiak is everywhere. Kena check balik ni kot ada silap kat mana-mana. Hahaha.



Ira share dengan Intan. Shrimp Scampi Pasta. Harga dia RM35.90 sepinggan. Makan dua orang pon still jugak tak habes. Dah kenyang makan cendawan goreng awal-awal tadi kot? Yang ni I really rekemen for those yang suka makan udang sebab udang dia melambak.


I share dengan Kaklong Roma's Sampler. Harga dia RM39.90 memang good for two. Kenyang giler. Intan tanya, tu yang gelung-gelung macam bawang tu apa? Pastu semua jawab nak marah. Bawangggggg la tuuuuuu!!!

Sarah makan sorang-sorang dia jer. Biasa la dia memang suka order yang paling rare. Reah : Mahal. Yang ni Fillet Medallions. Harga RM69.90. Tapi memang sedap la. Sarah habes makan except kentang lenyek tu jer.



Ezy dia kan diet. So dia makan Steak and Wild Mushroom Flatbread. Harga: RM33.90. Sedap makan time panas. Yang cinonet macam ni pon ada balance 2 slice. Semua dah tak larat nak makan.


Yang ni disaster. Malas nak cakap banyak. Mabok ketum kitorang. Haha.



Air sedap ni nama dia Strawberry Romarita. Harga RM14.90



Sapa paling kuat makan????? Saya!


Tengok Intan sikit lagi nak jadik zombie sebab makan cendawan banyak sangat.


Ezy kata lepas makan ni dia nak jalan kaki balik office sebab hi-cal semua. Ezy dah lose 15kg since bulan puasa. Dia cut sugar and tak makan nasik. Perrrghhh!!!


Hi Nenek. Pose manja nampak?


Lepas keluar je dari restaurant semua dah start mabuk. Haha. Dalam kereta nak pasang radio pon Ira tak bagi. Semua orang kena diam jer. Itu yang masing-masing taknak bayar makan cendawan goreng tu. Hahaha. Maknanya lambat la lagi kitorang nak makan kat sini. Tunggu dah lupa then baru boleh repeat. So Jumaat ni nak makan kat mana? Kiter tanya Dyba la. Biar dia decide. Skali dia cakap nak makan Tony Roma's lagi, MATILA. Hahaha

-eNd-

3 comments:

NaZa Luv said...

Su yg jelita...
after read this post..walu i sdg mc yg pjggggg gagah i ngajak asben p tony romas @pavi mlm2. Sbb dh lma x pkena shrimp scampi..lpstu hubby nk order fried mushroom..dgn pntasss nyaa i say NO!! Haha.terkulat2 mamat tu sbb tnjat i mnjerit. Ni smua pnangan cete mabuk cendawan u ols :). So su..sila update pux mkn byk3 to encourage me to eat..since i dh mkin x selera coz of my sick.. tq hunny bunny

Chooyaya! said...

Naza Luv : kenapa tak lalu makan? ngandung eh? maboK?

NaZa Luv said...

Im sick su.... :(. Sbb tu ulang alik p gleneagles..tu yg trnmpk u n shein ri tu.... hmmm...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...