Monday, February 2, 2015

Breakfast Jering Pancake with Mira

Assalamualaikum...

Minggu lepas on Sunday Mira ajak breakfast. Kejap jadik kejap tak jadik so I pon bersenang lenang la lipat kain depan tv santai-santai sambil berangan. Sazli and Shein still tido. Tetiba Mira call and cakap, 'Maksu siap! Lagi 20 minutes Mira sampai. Kiter breakfast sama'. Terus I bertukar jadik Power Rangers kuning. Setelkan kain cecepat and siap sapu sampah semua. Bab yg susah only nak kejut Sazli dengan Shein bangun. Biasalah orang mild OCD ni tenang ke hati nak bejalan kalau katil tak kemas? Hahahaha.

I keluar sama time dengan Sazli and Shein gerak pergi rumah Maktok. Mira datang amek I dekat rumah. Dia bawak kereta Juan. Porche Cayene. Eh. Cenggitu ke eja? Pak Guard kat rumah ni mesti ingat I kawan ongkaya je. Memasing jemput kat rumah mana la nak kalah kereta memasing. Semua continental car je. Dia taktau pulak dalam purse kitorang kekadang ada RM7.00 je. Kah kah kah.

Mira tanya nak makan kat mana. I sed a place yang I boleh beli susu and pampers Shein jugak. Saje je cakap macam tu dekat Mira padahal I memang nak pergi GE Mall pon. Dia tu asyik ajak makan dekat Levain je. I don't feel like eating at Levain harini. Walaupon yang mengandung sebenarnya Mira tapi yang feel like eating segala mala ialah sapa? Ha. Paham tak konsep dia macam mana sebenarnya sekarang ni? Hahaha.

Duluuuu rasanya macam ada The Loaf dekat Ge Mall ni. Sebelah O'Briens. Kan? Tetiba dah tadek. Ada Secret Recipe pulak. Ke sebenarnya dah 18 tahun yang The Loaf dah takde ni? I tak perasan pulak. So kitorang pergi je Starbucks. Mira kata dia nak hot chocolate. I ok je. Mana-mana pon ok. Janji Ge Mall. Hahaha


 I minum coffee this time. Sebenarnya kalau I minum coffee nanti akan jadik nak kencing je. Orang jawa kata, membaysay. Kan? Tapi tak kira. Nak jugak. Lepas tu I ordered this small little tiny pancake guy yang look like jering. Hahahaha. Bunguks jer rupa dia. But seriously comel la mini pancake ni. I ingat nak buat la nanti bila ada rumah sendiri yang dapur dia kena ada island (lagi 8 tahun la maknanya masak. Hahaha). Kiter boleh makan dengan mapple syrup or chocolate syrup. I pilih mapple syrup. I suka mapple syrup so much.


 Mira pulak minum hot chocolate dengan apa menda ni nama dia? Entah. Rupa buruk mesti tak sedap ni. Hahaha.


Mira dah 8 months pregnant. Middle Feb dia akan bersalin. Tapi takde langsung rupa mengandung cuma nampak gemok je. Perut tak membesar sangat tapi ehem-ehem yang melimpah-limpah macam Dolly Parton.

Memacam patern orang mengandung kan? Ada yang cantik berseri and ada yang macam tak terurus. I tanya Mira dia masuk kategori mana, kata Mira dia masuk kategori buruks sampai Juan cakap, 'You tak payah ngandung dah la. Buruk'. Hahahahah. Kejam Juan.

Kata Mira, masa scan doktor kata anak dia bibir tebal. Lepas tu macam kaler coklat gelap je. Haduih. Ikut Juan pulak. Tak comel la anak aku nanti ni (dia confident sungguh kalau anak dia ikut dia akan jadik comel). I suka Mira punya level of kompiden Mira. Hahaha.

Alaaa Mira, semuaaaa baby pon comel. Kulit kaler apa pon takpe. Janji sihat sempurna dari baby sampai la dah besar panjang. Itu paling penting. Kekadang baby ni time kecik bapak la comel, tapi dah besar ala kadar je. Ada jugak yang baby bila kecik tak comel langsung tapi bila dah besar terus cantik giler.

Mira tanya. Contoh? I jawab. Ni depan mata ko ni. Terus Mira sambung makan and tunjukkan tak minat nak meneruskan conversation. Kwahaja Mira. Hahahahaha. Dah la aku yang belanja. Beraaaani dia buat tak layan I? Hahaha.

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...