Friday, February 6, 2015

Front Page The Star Tuuuu

Assalamualaikum..

Hari Selasa lepas, masa I tengah bizi membibik tetiba Sazli panggil I. Aik. Dah kenapa? Ni baru pukul 10.00am, malam lambat lagi. Masa nak jalan masuk bilik tetiba I berdebar. Jangan la I diapa-apakan. Hahaha. Bongek!

Sazli muka serious je. Dia hulur henpon dekat I and tunjuk gambar. Aik, The Star? Sekali zoom gambar I nampak dia. Pastu I tanya, 'Ni you ke?' Dia angkat-angkat kening and cakap 'Yerla. Tu kan baju hitam yang I pakai semalam?' 

Pastu I cakap, 'Ala. I tau. Photoshop ni'. Sazli deny. Kata dia tu memang betul dia. Semalam masa dia nak pergi dekat kereta, ada orang approach dia suruh jadik model billboard. Konon tengah tengok iklan la. Kata Abang tu, untuk The Star. Front Page kata dia. Sazli kata dia macam tak percaya tapi takper la. Tolong jer la abang tadi. Tup2 pagi ni Zen wasap dia gambar ni. 

Hahaha. Lawak pon ada. Dia poyo ok? Dia tanya I. 'Dulu you masuk paper mana? Metro eh? Gadis Metro kan? Hahahaha. Apa class?? I masuk The Star'.  Pastu I cakap, 'Ala, bukan ada tulis nama. Setakat a passer-by jer'. Sazli jawab, 'Tak kisah pun. Janji front page The Star'.

Pergggghhh belagak.


Cecece


I up satu lagi gambar.


Close up sikittt

Tapi walaupon takat 'Passer-by' pon, ko ingat senang nak masuk The Star front page? Jeles I. Jangan main-maun eh korang? Sazli sekarang setarap dengan Ismail Sabri ok? Sesama dekat front page. Tu pon gambar Ismail Sabri dekat atas. So dia kalah sipi la dengan Saz. Hahaha.

-eNd-

6 comments:

eda said...

man kidal masuk paper wooooo !!! hahahaa

aku nama nora said...

cayalah abg man kidal nih..suspek2 eh respek2 apa barang gadis metro kan kan kan hahahahaha

ieda iedana said...

peh. hebat abg saz. dgn rambut rock, perut maju takde photoshop. hehe...
ni kira abg saz 1 kaksu 0 ke acaner?
lekas la jadi pembaca berita pastu masuk tv pastu boleh eksyen.haha

ieda iedana said...

peh. hebat abg saz. dgn rambut rock, perut maju takde photoshop. hehe...
ni kira abg saz 1 kaksu 0 ke acaner?
lekas la jadi pembaca berita pastu masuk tv pastu boleh eksyen.haha

Cikgu Norazimah said...

pergh ! glamer la lepas ni, abang 'awie' masuk paper tu, front page lak tuh ;)

Mimy Hamid said...

peh saz tahniahhhhhh hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...