Thursday, February 5, 2015

Psychological Fact #58

Assalamualaikum..

Apa sentut la entry baru tak keluar dalam FB link. Nyampah jer. Anyway, I dah start bertugas (berrtugas what de??) dekat Menara sekarang ni. Tak boleh tulis nama penuh office. Kang buatnya ada orang Google nama office nah kau keluar la link blog I. Kang dah tak boleh nak tulis merapu, acane? Tulis pon skema-kema je. Lepas tu sebab nak kena dengan tema blog skema,  pergi kerja rambut sikat belah tepi, lepas tu seluar senteng, lepas tu pakai tali pinggang dekat dada. Eh. I pergi kerja pakai tudung tapi? Acane nak sikat rambut belah tepi? Haha.

So far, 2 hari dekat sini I still survive. Bangun pon awal giler. Biasa pukul 6.30am baru bangun, tu pon bonus sambung lelap sekejap dekat sofa sampai pukul 6.45am. Hahaha. Sekarang???? Pukul 6.50am I dah gerak dari rumah and by 7.15am dah masuk building office. Awal giler masuk kerja! Semua sebab nak cop parking. Sementara ni kena la susah payah skek. Kalau tak dapat parking, kena parking dekat luar office tu. RM12/sehari. Mahal satu hal, lepas tu nak kena menapak. Rajin pulak I? Malas la nak basah-basah ketiak pepagi.

InsyaAllah nanti 1st Mac, dah start parking bayar and dapat parking lot sendiri so takyah la susah payah nak bangun awal dah kan? Boleh la dalam bilik air karaoke 2 3 lagu. Tak macam sekarang, mandi laju-laju je sebab takot tak sempat. (Cecece, padahal mandi pagi tak pernah lama pon). Now lunch pon kitorang makan kat café office jer. Dekat Tingkat 10. Café sini besar lepas tu background KLCC and ada pokok palm. Kekadang boleh la fe-feeling duduk kat Dubai.

Dekat sini ada ice-cream, waffle, western semuaaaaaaaa pon ada. Kalau la dorang letak Delicious kat sini, I la yang paling bahagia dalam dunia. Yang number 2 bahagia Ira. Dyba dengan Intan tak berapa bahagia sebab tadi tengahari I ajak makan western esok pon Intan dah jeling. Kata dia, mahal. Yerlaaaaaaaaaa. Sementara parking free ni, boleh la makan mahal-mahal sikit. Lepas ni parking kena bayar RM250.00 sebulan nanges jer la makan Maggie dalam pantry yang kena bayar RM1.50 satu pack tu.

Anyway, korang pernah tak tetiba terjaga tetengah malam. Lepas tu mata cerah jer payah nak tido. If korang selalu mengalami situasi macam tu, check this out. Jap. Malam ni malam apa eh? MALAM JUMAAT. Banyak hantuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Ca alip bot CABUTTTTTTTTTTTTTTTTT



When you wake up around 2-3am without any reason, there's an 80% chance that someone is starring at you.

-eNd-

4 comments:

syikin maarop said...

betul ke fakta tu? Aisehhh, menyeramkan la... :)

aku nama nora said...

sue..menakutkanlah #58 nih!! i slalu tau mcm tu eiii tsk.tsk.tsk. tapi xpe i akan bayangkan yang staring at me tu adalah seorang yang TALL, DARK & HANDSOME

Atie said...

Fuh....nasib baik i tak pernah terjaga masa tue...kalau terjaga pun sbb anak nangis nak susu...bt susu pun bkk sbelah mata jer......hahahahahahaaha......tue kalau i yg jg...tp yg slalu jaga laki i la...wakakakakaka

Mimy Hamid said...

sue memula je sekema pasni sediaka la normal hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...