Thursday, April 16, 2015

More Menu From Traditional and Rare Kitchen!

Assalamualaikum…

Taknak bebel banyak, harini I nak share a few lagi menu dari Traditional & Rare Kitchen by Kak Ita. Last week dia ada bagi I rasa dia punya Rendang Ayam Pencen. BAPAKLA sedap! Berebut-rebut bebudak ni makan dekat office. Rasa bumbu dia, pedas dia menyengat menusuk kedalam hati. Kak Ita pon boleh tahan selenga, baru I otw naik atas office dia dah tanya, ‘Su cantik, macam mana. Ok tak?’ Hahahha.

Bila I dah makan, I bagitau sedap terus Kak Ita melompat. Boleh? Korang ni semuaaaaaaaaaa kalau bagi I rasa apapa, mesti nak berdebar-debar tunggu I jawab. Tingat dulu masa beli Pavlova dekat Pidah. Pon sama. Dalam kereta lagi dia dah tanya I sedap ke tak? I kan reply lambat sikit, kata dia macam nak pitam sebab I reply lambat. Takot I tak suka Sabar jer la. Macam la I Chef Adu. **Tetiba Chef Adu. Hahaha.

Dah jom tengok apa yang ada dari Traditional & Rare Kitchen kali ni.


Udang Masak Tempoyak With Petai. RM28.00 untuk 500 gram.




Sambal Ikan Bilis With Jering aka Jengkol. RM15.00 untuk 500 gram.



Daging Goreng Cili Api. RM28.00 untuk 500 gram.



Rendang Ayam Pencen. RM35.00 untuk whole chicken. Gu pulak dengan Pulut Kuning. RM10.00 untuk 500 gram.



Ikan Bilis Goreng Cili Besar. RM10 untuk untuk 500 gram.



Masak Lemak Daging Salai. RM28.00 untuk 500 gram.

Macam biaso RM5.00 delivery untuk Klang Valley ok? Lepas tu kalau nak request menda-menda lain pon boleh. Tadek hal. Sediakan ajer ongkosnya. Lepas tu bagitau Kak Ita nak pedas tahan buasir bunga kelopak 5 atau kelopak 8. So nanti dia adjust la tahap kepedasan. Macam Rendang Ayam Pencen yang I order haritu pedas dia 9/10. Memang lepas makan, nganga je mulut dekat sinki, ailio keluar macam air terjun. Pedas nak mampos! Hahahaha.

Jangan lupa follow Traditional & Rare Kitchen dekat Instagram and boleh tengok dorang punya updates from time to time. Apapa boleh call Kak Ita sendiri [017-2692543] nak berkenalan pon boleh eh Kak Ita? Hahaha. Kak Ita ada buat jugak serunding daging, nasik impit and kuah kacang. Wah, menu Kak Ita ni macam menjurus kepada Hari Raya jer. Lepas tu ada jugak Ketupat Palas. Geraaaammmmmmm tau?

Korang pon survey la dekat Kak Ita. Mana tau raya malas nak masak, Kak Ita boleh buat ke, kan? Kak Ita, nak uweeetttttttttttttttttt....!!

-eNd-

No comments: