Tuesday, May 19, 2015

Kad Dari Shein For Mother's Day

Assalamualaikum…

Happy Belated Mother’s Day! Eh. Boleh ke macam tu? Hahaha.

Anyway, thank you so much Mohamad Shein Iskandar sebab sudi jadi anak Mama. Because of you, now I am a mother. Boleh celebrate Mother’s Day jugak. Yay! I love you soooo much Shein! Mintak maaf kalau selama ni Mama pernah ada kekurangan waktu besarkan Shein. Mama hari-hari berazam untuk jadik Ibu yang terbaik buat Shein, each time. (Walaupon ada masa, Mama terkeluar suara jantan, emos menghempas badan sama naik dengan Shein, but itu bukan pengukur 'sayang' Mama pada Shein Ok? Biasa la perempuan kekadang emos)

Doakan Mama ok? Mama sayang Shein since Shein dalam perut Mama lagi, since Mama tengok Shein pertama kali. Since that. Kalau Allah izinkan, Mama nak hidup dengan Shein, as long as I can. Thank you sebab sudi jadik anak Mama and bagi Mama chance to be your Mom. I love you Son. Only Allah knows how much I love you. Sooooo much!

Lagi Shein besar, lagi Shein pandai melawak, pandai merajuk, pandai show dia punya feelings lagi la I rasa hidup I complete. Happy sangat. Kiter dua gurau-gurau main geletek atas katil, peek-a-boo, main kejar-kejar, main Ultraman, tengok tv sama-sama. Seronok sangat-sangat. Now kalau Sazli keluar main bola or pergi kawan, I dah tak kisah. Coz I know I have a friend with me at home! Kadang-kadang kiter dua duduk tengok tv, hold each other hand. Quiet moment and like me and him in our own world. I kiss his hand, and he kisses mine back. It’s a beautiful feeling. I can’t imagine, how on earth I can love a person as much as I love you Shein. And I really do. I love you J

Thank you. Thank you so much for this beautiful 29 months. Mama is beyond happy. Thank you Allah sebab bagi Shein dalam hidup kami. Mama 100% sure that Abah love you too.

Anyway, I nak share Shein punya card for Mother’s Day. I yakin sumbangan Shein pada card ni cuma 0.01% tapi bila Shein hulur kad ni pada I dalam dukungan Abah dia. Lepas I sambut, dia menyorok balik muka Abah macam dia faham sangat-sangat apa yang berlaku waktu tu. Dia malu amagad! Macamkan dia yang buat kad tu. Tapi kesah pulak Mama kan? The thought that counts bebeh! Thank you Shein for that beautiful card. Mama really appreciate that. Thank you!
Alololo omel sangat kad ni.
I love you to Shein...

Sorry la harini ada rasa emos sikit. Teringat pasal video baby tadi. Poor that baby to have such mother. Sedangkan Shein melimpah dengan kasih sayang and that baby jadi macam tu. Apa la salah dia kan? Sometimes I rasa semua ni macam tak fair. Kenapa ada baby yang kena buang, kena kerat, kena dera. Why? They are just a baby. Suci. Bersih. Dorang sepatutnya dilindungi dan dikasihi. Bukan dizalimi. But Allah tentu ada ‘rancangan’ dia. I percaya, disebalik kesukaran, ada kesempatan. Kun fay a kun. I Cuma harap, jauhkan Shein dari segala musibah. Tu je… Amin...

-eNd-

4 comments:

Mimy Hamid said...

seppp.u feel like i fell yes coz we are mother....aku ngan fayel kami buddy takkan terpisah hahaah...papa gi la main bola pun...i ada fayel

Rafhan said...

simple, kreatif dan bererti.

Sayap Biru said...

Salam,
Singgah sini lpas baca Nuffnang Runway ..
tak terlewat lagi kan for me to wish you Congrats!!

& from your summaries about ur blog its owesome, memang seperti yang dinyatakan ..

Im Follow you too!!

Chooyaya! said...

Mimy Hamid : aku nak tunggu shein berdisiplin mcm fayel. kalau tak, lagi enjoy kan? shein huru hara la mimy

Rafhan : TQ :)

Sayap Biru : TQ awak, nak uweeeeet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...