Monday, May 11, 2015

Projek Hindustan with Shae

Assalamualaikum..

Cantik tak make up I time ni? Ni Shae yang mekapkan. Untuk photoshoot kali ni, I namakan sebagai ‘Projek Hindustan’. Kenapa nama dia Projek Hindustan? Sebab kebanyakan gambar semua dah setarap pelakon Hindustan guling-guling atas padang rumput. Habes miang-miang badan aku. Hahaha. Dengan baju warna ‘kegemaran’ sangat. Mampos. Dulu zaman muda remaja tadek chance nak buat kerja macam ni. Dah tetua macam ni malu jugak sebenarnya. Tapi kesah pulak I? Dah memang dalam jiwa memang sedia ada perangai ‘kuat berangan’ so apa ada hal? Snap snap snap less than 1 hour dah siap amek gambar. Pakkal photographer lelaki, kalau pempuan aku taktau la macam mana boleh pergi tahap berangan dia tu. Berendam dalam tasik terus kot? Haha.

Shae make-up sekejap jer. Zup zap zup zap dah siap. Dia guna barang kebanyakannya Mac, Nars dengan Shu Uemura. Tadek pon putih macam topong gomak segala and make-up dia tak crack. Tadek tebal sangat mekap sampai hilang ‘muka’ sendiri. Soft and sweet tapi lawa. Paham tak I nak explen ni? Yang nganga-nganga mulut tu kenapa? Pang kang! Haha. And yang paling best, Shae boleh buatkan rambut jugak. Simple hair-do. Kan sekarang ada ramai amateur MUA tapi most of them tak boleh buat rambut kan? So agak susah la kalau ada bakal-bakal pengantin free-hair yang nak buat pre-wedding photo-shoot untuk outdoor kalau rambut tak set. Macam rambut I haritu, Shae kelip-kelip terus dapat sweet look. Berseni sangat tangan.

Time make-up sebenarnya banyak distraction. Paham-paham la I mana nak boleh serious. Sampai krem-krem kaki Shae gelak. Orang banyak gelak krem perut, tapi Shae krem kaki. Hebat tak hebat la I. Hahahahaha. Kitorang start make-up pukul 3.30pm and by 5.30pm dah siap amek gambar. Sekejap jer. Shae suruh I pergi dating dengan Sazli terus lepas tu, kata dia sayang la mekap dah lawa. Sesuka-suki dia jer. Dia ingat Shein nak membiarkan ke I bahagia besuka-ria dengan Sazli? Harapan la… Dah jom tengok gambar.


Tak siap lagi ni. Shae tanya I, kening nak macam mana. I cakap nak macam kening I jer. Taknak over-over macam minah-minah arab yang kening tebal and hitam. Ada orang cakap gigi I ngeri. Suruh tutup. Sampai hati kan kutuk I? Taring tu la modal buat carik makan ok? Haha.



Ko dah kenapa peluk tiang? Sebab kata Wan, amek gambar dekat pokok is too mainstream. Dia suruh peluk tiang. Sampai hati tau? Haha.


Mata mana mata?


Sukanya kau?


Cecece


Kecik petite je budak Shae ni.

I suka hasil mekap dari Shae. Untuk korang yang mana tengah nak carik MUA untuk wedding dengan harga yang murah, I suggest korang consider Shae sebagai MUA. Korang boleh tengok hasil kerja dia dekat IG Shae as well. Package mekap Shae ialah:-

  • Dinner – RM150.00
  • Photo-shoot (Outdoor/Indoor/Pre-wedding) – RM200.00
  • Bertunang – RM250.00
  • Nikah – RM450.00
  • Sanding – RM450.00
  • Combo Nikah and Sanding – RM800.00
  • Hairdo tambah RM50 untuk setiap event

Credit to Wan untuk semua gambar-gambar perasan ni. Wan is photographer untuk AE Images. Hasil-hasil gambar dia pon sangatlah tidak mengecewakan. Dah la senang nak kerja. Dia amek gambar, dia skali ajar macam mana nak posing. Imagine Wan badan tinggi lelaki sejati lepas tu ajar I posing sandar dekat pokok kelapa, satu tangan angkat ke atas, satu tangan dekat pinggang, muka kena sexy. Mampos I gelak. Hahahaha. Harga korang boleh check dekat official FB and Instagram AE Images.


-eNd-

2 comments:

Latifah said...

Entry yg santai & funny.. tersengih jer i baca.. heheeh

LatifahFazri

edlidza said...

yessss sangat cantik!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...