Tuesday, August 25, 2015

Jangan Ketawakan Orang. Tak Baik.

Assalamualaikum..
Now ada viral baru dekat FB pasal this girl nama Intan Farhana yang dah gelakkan this one couple naik motor order drive thru dekat Mc Donald. Bersangka baik ye korang? Maybe dia tadek niat nak menghina, cuma dia rasa menda tu kelakar so dia share. Tapi end up netizen semua bash dia cakap dia menghina orang yang susah. So menjawab la ko kat situ. Lain kali kalau nak share, fikir 2 3 kali dulu. Kalau rasa menda tu issue sensitive lebih-lebih lagi pasal nak ketawakan orang better simpan je. Tak ok pon kalau popular sebab menda-menda bodoh macam ni. Dah la sekarang orang Stesen TV suka mempopularkan orang-orang macam ni. Contohnya Iki yang nak pukul Pakcik tua pakai stering lock tu. Kan?

Tak baik gelakkan orang  :|

Cakap pasal order Drive Thru naik motor ni, I teringat kisah I order Drive Thru tak naik apapa. Jalan kaki jer. HAHAHAHA. I copy paste balik pasal entry tu ok? Original version korang boleh baca dekat sini. Anyway, Al-Fatihah untuk Arwah Kak Tonah. Dia dengan Intan and Ros ada ditempat kejadian waktu ni.
Tadi lunch I keluar dengan Intan, drive-thru Mekdi. I tingin nak makan eskrem kon Choco Top. Dah la kompiden jerk mintak order tadi.
'I nak ice-cream ChocTop yer?' Pastu minah tu cakap, 'Oooh.. Choco Top?'

Bila dah salah, kaver malu terus cakap. 'Tak kisah la apapa pun.. Sama jerk'. Suara musti serius. Baru nampak garang dan dapat hilangkan rasa malu pasal salah sebut. Haha. Intan dah sengih-sengih macam kerang. Lempang baru tau. I setiap kali datang drive-thru McD ni mesti teringat satu peristiwa bodoh yang buat I malu giler and terasa macam nak pura-pura retard mata juling, air liur meleleh. Ni semua gara-gara Ros dengan Kak Tonah la ni..

Ada this one time, I dengan colleague order la burger guna drive-thru. Skali bila dah nak bayar and nak pergi to the next counter ambik makanan, Boss I call, mintak belikan dia makanan jugak. I cakap kat dia, I belikan McD jerk pasal kebetulan I dah ada kat sini. Taktau la idea kretif apa yang dorang dah kasik kat I, dorang cakap...'Su, awak keluar jerk kereta, awak pergi belakang balik, pastu order kat situ..' Yang I ni, redha jerk keluar kereta and pergi yang dekat mula-mula tempat untuk order tu. Pastu I cakap la I nak order... 


Suraya : Dik... Nak order dik...


McD : Errr... Haha... Tak boleh Kak. Sini kalau nak order kena bawak kenderaan. Kalau akak nak, akak kena order dekat kaunter...

Pastu I terus pura-pura pengsan pasal malu giler, dah la kereta belakang dah hon-hon. Fine. Pasal pengsan tu I tipu. Sampai dekat kereta, dorang dah gelakkan I. Rupa-rupanya dorang nampak I masa nak order tu dalam CCTV. I rasa sangat-sangat malu +bodoh. Bila masa I order dekat kaunter. Mamat kat depan tu senyum-senyum dekat I. Hahaha. Musti dia kasihan pada I buat menda bodoh tadi. I pon taktau la kenapa masa tu I tak boleh nak fikir... Macam redha jerk... Bodoh jerk... So, tiap kali I tengok McD, I akan teringat peristiwa bangang order drive-thru tapi tak bawak kenderaan. Sah-sah la dekat signboard drive-thru tu ada gambar tayar. Kalo ada gambar kaki lain la cerita. Haha.

-eNd-

7 comments:

InaYusoff said...

haahah..
kelakauuu...

gile gelak kat sini..
kesian..

Usmi Hikma bt Rusfan said...

mmg skrg semua org nak share skali back pd org yg share... klau blh takyah lah share yg boleh memalukan org.. klau memalukan kita it's ok! eh..eh... klau rasa nak malu silalah share.. hihihih

bab drive thru tuh.. akak baca sambil tahan gelak sbb bos ada kat depan... kihkihkih... akak dapat bayangkan su.... hahahahahaha

nazirah Abd Lateh said...

Hahahahahaha.nk kencinggggg

Mommy Cici said...

hahaha comel je kak su. kita baru cakap smlm, g matik la org tu nak naik apa. kita penah naik motor and penah nampak orang naik basikal. kang tetiba ada orang sambil jogging pun beli jugak, mana lah tahu kan

yatiyahya said...

hahahahaha.... dapat bygkan keluar sungguh2..konfiden!!!
i miss those moments lunch mcm dolu2..huhu

Haizan Qaseh said...

kaksu...tak sampai hati nak gelak. kesian kak su..takpe...kipidap dongibab

(rasa nak telentang dah gelak sembunyi2)

!EFIL said...

OMG!!!!!!!!!! Hahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...