Assalamualaikum..
Masa bulan puasa bebaru ni, kan I sebok nak sambal?
So ramai yang baik hati deliver sambal’s dekat opis. Tenkiu semua. I nak sambal
ikan bilis garing tadek kacang but sambal tu kena lada kecik yang sedap and
kena dengan tekak I (requirement bukan main, nak specific jer). Tapi sampai
sekarang tak dapat-dapat. I dah paksa Haizan Qaseh buat. Dia tengah study tu,
kalau tak sedap siap ko.
Anyway ada yang kirim sambal ikan bilis garing,
tapi lada kering pulak. Sambal hitam pon ada jugak I dapat tapi bulan puasa nak
makan pedas-pedas sangat mana nak boleh telan. Memang mengada kan? So, dalam
banyak-banyak sambal yang I dapat, Sambal Udang Kering Rangup aka Dried Prawn
Chili Flakes ini amatlah memikat jiwa.
Sambal Hebi ni, nampak pon dah tau sedap kan? Terasa rangup udang kering. Yumssss
Packaging pon menarik.
Memula I memandang sepi, sebab I tak suka sambal
lada kering, tapi bila dah cuba yummmmssssss. Memang sedap! I makan dengan
nasik, dengan mee goreng, dengan mihun goreng, dengan cekodok, dengan spaghetti
u name it. Semua I makan dengan Sambal Hebi ni. Dia ala-ala Chili Flakes Mat
Saleh but fusion sebab ada rasa udang kering. Udang kering rangup, and sambal
dia pon sedap. Tak terlalu pedas. I nak explen pon tak reti, but I sangat la
rekemen korang untuk cuba. Amek nasik, gaul-gaul dengan sambal ni
semuaaaaaaaaaaa lepas tu letak kicap. Goreng telur mata. Cukup. LIKE SERIOUSLY
MACAM NI PON DAH SEDAP.
Boleh makan dengan pelbagai jenis makanan.
Buat makan dengan cucur udang pon best!
Satu botol ni seberat 180 gram dan berharga RM15.00
sahaja. Banyak! Boleh la makan 10 kali pun. Tapi I kekadang amek sudu, makan
macam tu jer. Sebab sedap. Postage seluruh Malaysia ialah RM6.00 and kalau nak
COD boleh dekat area Shah Alam ok? 100% and homemade.
H/P : 013-3211044, 019-3737867
Email : hello@maqchef.my
-eNd-
3 comments:
ni kalau makan dengan sup ala-ala boat noodles tu sedap weh. :)
Shah alam cod kat seksyen brp ya?
Jual lagi x
Post a Comment