Thursday, September 10, 2015

Celcom Plan and Dolly Dimsum

Assalamualaikum..

Tadi tengari I ajak Sarabanon teman I pergi KLCC sebab nak tukar plan henpon. Sebelum ni I ambik P148.00, which plan tu dapat 60 jam call (kot?) and FREE data 5G for RM148.00 sebulan. Not helping much sebab total bill I selama 70 tahun ni memang RM350.00 fix every month. Tak pernah less than that. Lebih ada la. Tenkiu Shein for helping Mama kayakan Celcom. Dyba and Sarah amek plan RM38.00 sebulan dapat 60 minute percuma call, 3G data. Call lepas 60 minute is RM0.15sen/minute. Haritu ada la Celcom datang office tapi I tak boleh nak tukar plan sebab tak boleh downgrade. Cipetdol betul. Kalau nak tukar plan kena pergi mana-mana Blue Cube. Tanguh punya tangguh sampai la plan tu pon dah habes promotion. Padan muka aku.

So tadi I amek First One Plan. RM68.00 sebulan dapat 3G data, and FREE 60 minute call. If more than 60 minutes, charge is RM0.20 seminit. Kiter tengok macam mana lepas ni. I pon tak sure I banyak guna call ke tak. Yang penting tadek kontrak. Tapi rasanya macam banyak sebab pagi and balik dari office I memang call Mak or Kaklong. Borak la sepanjang-panjang nak sampai Office/Rumah. So probably dalam 40-50 minutes sehari. Congak-congak bill + Data tambah 10G + commitment dekat RM300.00 jugak. HAHAHAHAHA. Tapi kiter give a try untuk sebulan ni macam mana. Pejam mata la bill untuk call Mak everyday sebab dia happy dapat cakap dengan I. Routine tu. Apa sangat la RM200.00 sebulan sebab call Mak kan? (sobssss)

Sebelum pergi Blue Cube, jom la makan dulu. Tekak ni nak sangat-sangat makan Lontong Goreng Fikcles tapi apakan daya Fikcles dekat TTDI sana tu, so second option I chose Dolly Dimsum. Dah lama tak makan dekat sini. I berazam taknak membazir macam sebelum ni so kiter 2 orang share makan only 5 plate Dimsum +1 pot tea. Alhamdulillah kenyang but ada ruang lagi dalam perut, so petang ni kena la makan menda lain pulak. Kalau tak, I hampir pasti I meroyan. Dah la stressed sebab Sazli now tahan betul godaan kalau I ajak dia makan malam. Sumpah member taknak. So dia je la kurus sorang-sorang dekat rumah ni. I dengan Shein geng debab. Papa takyah kawan la ngan kitorang.


Egg Custard ni if korang order, sampai je panas berasap tu terus makan sebab kalau korang tunggu sejuk, nanti dah tak sedap. Ok? Ni harga dia RM7.50 untuk 3 ketoi





Dari atas tu Egg Custard, bawah tu Har Gao. Harga dia RM10.20 and sebelah dia is my all time favorite, Dolly Mozza Roll. RM11.50 3 ketul. Sedap nak mampos



Yang ni siapa tak kenal, tak lain tak bukan Siew Mai. RM9.50 3 ketul




Chee Cong Fun ni wajib order. Yang ni nama dia Prawn Chee Cong Fun. RM11.80 3 baris dengan 2 helai sayur. Hahahaha.



My makan partner. Sarabanon the Sara Bendey atau Sarah The Alien.

So, amacam terror tak kitorang makan banyak ni je? Semua ni dengan 1 pot Gui Bing Tie Guan Yin (o) – Chinese Tea for only RM69.85 sen jer. Kenyang-kenyang ayam jer la. I menanges didalam hati sebab still lapar but I berbangga dengan diri I kerana tiada pembaziran kali ni macam selalu. Kira tawa dalam tangisan la. Hahahaha. Balik ni nak beli Satay Madura 20 cucuk baru puas makan. Ok bye!

Fresca Mexican Kitchen & Dolly DImsum
Lot G-9 & G-9A Ground Floor,
Avenue K, 156, Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan
Kuala Lumpur, Malaysia

-eNd-

3 comments:

Nur Aishah said...

Salam Su..mamanya si shein.
su...org skrang mkn dimsum frozen by bestmas pun dah setarap chinese muslim restoren taw. (ke su dah tau ni?alaa kalau dah tau,buat2 mcm tak tau..mcm pestime dgr je tau? jg hati i sikit pliss.hhahaha). skrg dah x lalu nk pndang dimsum sbb dh belahak makan. murahh sgt kot.... 1 peket=16biji baru rm6.50!! balik umah,just cmpk dlm steamer about 5minute..siapp! pstu bli kuah dia...asing rm7=1kg. setappp ohoohoiii. ni website dia : www.tslbestmas.com/profile.html.
tp mmg x celen dolly la. tp masih dlm range sedap teritory gtu.
spare beli byk2..org dtg..steam kan aja. atleast lain dari yg lain sket..'kellass kau mariahh"...
Ni balik2 goreng samosa je bila org dtg. hahaha..
ok su..tata titi titu...

Chooyaya! said...

Nur Aishah : ok, kena beli la macam ni. baru puas makan!

Unknown said...

6.50rm..sis bli ktmna?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...