Friday, September 11, 2015

Jipangi Seoul Ice-Cream

Assalamualaikum…

Last week Intan cakap dia makan ice-cream tongkat Jipangi or Jipangi Seoul Ice Cream dekat Avenue K. Kata Intan sedap. Tak boleh jadi ni! Kena makan jugak. Padahal selalu pergi Avenue K, tak pernah pulak rasa nak makan sebab I tak suka eskrem yang makan pakai cone sebab rasa macam sememeh and shomot. Tak boleh nak feeling makan lambat and kena makan cepat-cepat sebab takot eskrem cair meleleh-leleh. I imagine nanti tangan comot semua sebab tu la tak pernah rasa nak cuba but semalam masa makan, terus jatuh cinta. Jipangi Ice-cream is one of a kind. Seriously. Walaupon rupa sex lain macam sebab dah la isi dalam ‘batang’ lepas tu at the end macam ada kelopak bunga what-ever cross dalam fikiran korang la tapi sebab rasa dia sedap, pedulik la if orang pandang pelik. Hahahaha.

Dia ada 2 size. Kecik and besar. Boleh mix flavor. Flavor yang  sedia ada ialah Vanilla and Chocolate also ada ice-cream of the day. Semalam perisa Banana. Bapak la sedap. I ambik size besar. RM9.00 sebab mix flavor. Kalau size kecik RM8.00 dah alang-alang beza singgit baik ambik size besar terus baru puas makan. Cone dia rangup rasa very mild jagung flavor. Memang sedap. Yang penting, makan tu tak comot sebab eskrem dia tak bocor-bocor or meleleh keluar dari cone. Tu paling best. Semalam I makan sambil jalan je. Kata Peej, dia kalau nak makan kena bawak balik and most of yang komen dalam Instagram I cakap bentuk lain macam la, seram la. Korang tu I tau dah apa dalam otak. Tau la malam tadi malam Jumaat. Hahahahaha


Jipangi Seoul Ice Cream. Yang ni Mix Chocolate + Banana




Tak puas hati makan sebab flavor Banana terlalu sedap. So sebelum balik, beli lagi 1. Yang ni Vanilla + Banana



Besar dan panjang ice-cream Jipangi ni. Puas makan. Tak payah rushing sebab dia tak comot. Take your own sweet time and nikmatilah ice-cream ni dengan sesungguhnya. Gitteww

Pada sesiapa yang teringin, Jipangi Store ada dekat Avenue-K, Sunway Pyramid, 1 Utama and Midvalley. So balik kerja karang or sekejap lagi dah boleh serang. Korang tu bukan boleh percaya. Apa je I upload and share kang nanti semua teringin. Rish tu pon dah meleleh dah ailio dia. Bukan boleh percaya. Hahahaha. Lepas korang try,  I promise you gonna like it. Sama macam I. Nak makan tu, makan je la. Takyah malu-malu. After all this is ice-cream kan? Bukan dildo pon. Hahahaha. Check out Jipangi Website for more info. So what is your favorite flavor? Kalo korang suka Banana, so give me five! Nak uweeeeettt!!

Jipangi Seoul Ice Cream
SAC-UC-2,LEVEL UC,AVENUE K,
156,JLN AMPANG,50450,KUALA LUMPUR 

-eNd-

6 comments:

Mommy Cici said...

selalu balik kerja kita dok jeling je. nak beli segan . kihkihkih

Dyba Dbuh said...

sedap sgt rasa banana..last time mkn yg coklat dgn vanilla je..smlm nk beli, tp budget mkn dah hbs..haha...tggu gaji la ..kiki..(9 inggit pun bekira, kata kaksu )

Chooyaya! said...

Mommy Cici : Petang ni kena la singgah beli

Dyba Dbuh : Dyba kan belanja RM10.00 je sehari?

Mimy Hamid said...

seram tp mau haha..pedulik weeked terjah

cik nur said...

skang famous benor benda nih belum pernah rasa lagi nih..

cik nur said...

skang famous benor benda nih belum pernah rasa lagi nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...