Sunday, September 13, 2015

Maggie Celup Toq!

Assalamualaikum...

Malam semalam akhirnya I dapat jugak makan Maggie Celup. Dah lama nak makan. Last sekali dapat makan masa dekat Kerisik yang belakang JJ Au Setiawangsa 70 tahun lepas. Kata Kaklong, dorang dah takde jual dah Maggie Celup dekat situ. Yang ada now area Keramat Au bawah pencawang yang area Keramat/Setiawangsa tu. Kebetulan malam tadi GF nak makan kedai warong-warong je so kitorang bawak dia dekat sana. Kaklong order Maggie celup ayam, I ordee Maggie Celup daging. Sebelum dapat macam berdebar-debar pulak. Tak sabar nak rasa Maggie celup ni macam mana. Hahaba. Nak makan pon berdebar-debar ke? Becinta sangat ni!



Maggie Celup yang perrrrghhhh sedap giler!


Kata Kaklong kalau nak order jangan lupa bagitau Maggie nak yang jenis Maggie Sedap sebab lebih keras dan kenyal so makan pon feel la. Kalau Maggie Mee biasa nanti kee dia kembang and tawar. So tak sedap. Yang I punya semalam cukup rasa semua. Masam + manis + pedas. Dah tak payah alter apapa dah. Menekun I makan. Tau-tau habes je... Tiap kali suap, tiap kali tu cakap 'Kak sedapnya Kak.... Terima kasih bawak aku makan Mee Celup sedap macam ni'. Haahah. Drama dia tu dah sama macam orang pempuan mengidam nak makan and nope. I'm not pregnant.

Sebab malam tadi dapat makan Mee Celup sedap, so I pon tido la dengan gembira. Hehe. Pada korang yang suka makan mee yang masam + manis  boleh la try mee celup ni. Rasa dia rare and memang one of a kind. Seriously. Nak explen pon tak reti tapi korang boleh try ok? Mana-mana yang duduk area Keramat/Setiawangsa/Ampang malam ni boleh pergi la rasa. Kedai makan tu sederet and bukak malam je. Berdepan dengan Flat Polis Keramat and sama row dengan Nursery Bunga. Okeh?

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...