Monday, October 19, 2015

Cerita Lawak Pasal Nasyid

Assalamualaikum..

Korang tau tak rehersal pertandingan nasyid yang I, Intan, Dyba and Izzah masuk masa Jumaat haritu was suck and bapak la kelakar. Memasing keras je tak keluar suara siap ada yang tanya 'Korang tak practice ke?' Hahahha. Imagine macam mana punya teruk? I pulak baru first day join dengan lagu apa semua taktau memang kelaut la. Semalam clearly kitorang memang dapat number last. Maaaalu sangat-sangat. Dah la masa nak naik stage ada kakak ni tanya I, 'Eh Sue, you masuk nasyid ke? Macam tak kena je'. Ko tengok? Masuk nasyid pon orang pelik. Hahaha. Please. I dulu masa sekolah rendah solo berzanji dengan Lily Taib ok?

I kena lakukan sesuatu ni. Tetiba I dapat idea. I call Abang Isman Hijjaz (Yang I kenal since umur I 16 tahun) and mintak tolong dia betulkan apa yang patut. I bagi dia suara yang kitorang rakam nyanyi lagu Dia Kekasih Allah by Hijjaz. Siap mintak penyanyi lagu ni tolong yang tak tahan tu. Bahahahha. Kata Abang Isman, 'Su nyanyi ni ibarat macam ni la. Muka je cantik tapi jalan main redah je langgar taik'. Wajaq ok? Hahaha. Kata Abang Isman music arrangement ni sesuai untuk lelaki je. Too high. Kalau nak dia tolong, suruh sesiapa ubah and tukar music arrangement minus one guna pempuan punya.

Kata dia nanti dia mintak kawan dia buatkan tapi at the same time I kena la ada back up plan. Kena carik orang lain jugak incase kawan dia tak free. I terus teringat Abang Taufik (husband Huda) kawan baik dengan Sham Kamikaze. So malam tu terus I whatsapp Abang Taufik mintak dia tanyakan Abang Sham Kamikaze boleh ke tak buatkan untuk I. Kalau Sham Kamikaze charge, Abang Taufik kena bayar if not no friend with him and Fikcles for 2 years. Haha.


I mintak Abang Isman datang tengok kitorang practice Isnin ni. Kepada Ida Palm yang jadik solo, harap jangan gentar. HAHAHHAHAHAHA.


Malam tu masa I whatsApp Abang Taufik dia telah game I ok? Dia main-mainkan I je. Siot Abang Taufik. Kata dia mintak nak dengar yang kitorang nyanyi so I send file dekat dia. Skali dia cakap yang bahagian 'aaaaaaaa' pon dah sumbang. Hahahah. Kata Abang Taufik, kalau Sham Kamikaze tak free, dia mintak Michael Bolton terus buatkan lagu ni untuk I. Lepas tuuu dia mintak rakaman suara Izzah buat 'aaaaaaa' and aku yang bendul ni pon usaha la nak bagi. Sekali rupanya dia main-mainkan I. Omg Abang Taufik siap ko kalau Su jumpa nanti!


Aku agak dah ko ni!


Dah la tak bagi semangat. Kata Abang Taufik kalau berlatih boleh la dapat number 11 tu pon sebab peserta number 12 tarik diri so sebenarnya tetap la number last! Hahahaha.

Pagi ni Abang Taufik kata Sham akan balik KL dari Penang hari Ahad. So dia akan buatkan la esok minus one kitorang. Hopefully sempat la Abang Sham Kamikaze buatkan kalau tak nanges la ko kat situ. Ni kalau dapat number last jugak taktau la. Abang Isman Hijjaz tolong tengokkan kitorang nyanyi lepas tu Abang Sham Kamikaze do the music arrangement. Over kan? Masuk pertandingan nasyid office je pooooon! Hahahahah.

-eNd-

4 comments:

Fauzana Nasrul said...

hahaha gegor² badan kite gelak kaksu baca entry ni hahahah

Nova Leeza said...

haha kaksu ingatkan pertandingan nasyid peringkat negeri...hahaha kelakar kak su ni sampai artis2 tolong buatkan.. good luck kak su! InsyaAllah kalau effort cenggini top 5 ni.

Chooyaya! said...

Fauzan Nasrul : Hahahahahaha. Kaksu pon gelak jugak time semua ni

Nova Leeza : InsyaAllah... hope dapat la Top 5. kalo kalah memang salah judges. hahahaha

eda said...

tatau nak kesian ke ape kak su sbb asek gelak smbil baca hahahhaa , feel the kelamkabut and susah hati tu ... tp kasu jenis tak emo kan .. tu yg best .. overall , gelakkkkkkk je time baca neh n tak muka ketat pun hahahhahaha kasu mmg best hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...