Thursday, October 22, 2015

Pandan Cake with Swiss Merengue Buttercream and Gula Melaka by Huda

Assalamualaikum..

Dulu dekat Ampang Point ada Cupcake Chic. One of my favorite cupcake ialah Kek Pandan Dengan Gula Melaka. Tak ingat apa nama specific dia. Tapi I memang suka giler kek pandan tu. Kata Intan, ongtue je suka kek pandan, kek kelapa ni. Senang lenang je dia cakap I ongtue macam umur dia 18 tahun. Makan Kek Pandan takpe lagi, kurang tuwe dia. Kaklong tu makan Coklat Bounty yang ada kelapa tu lagi ongtue. Hahahahaha. Anyway now Cupcake Chic dah tadek dekat Ampang Point jadi susah la I nak makan kek tu dah, so macam biasa I mintak Huda merealisasikan impian Kek Pandan I. I suruh dia buat balik and ubah sikit-sikit macam yang I nak. Selang 3 hari, zaaaaapppppp dah siap dah kek Huda buat and dia bagi I dalam bentuk cupcake 12 ketul. Makan macam nasik la. Apa lagi? Sapa suruh sedap sangat.


So this is the cake. Pandan Cake with Swiss Merengue Buttercream and Gula Melaka.


Rasa dia macam mana? Heaven! Cake pandan tu memang dah lembut and fluffy. Lawan dengan Swiss Merengue Buttercream yang tak terlalu manis lepas tu drizzle with Gula Melaka. SO Basically cake ni memang sederhana tapi sedap. Not to heavy but rasa dia heaven. Kalau korang nasib baik, boleh makan dekat Fikcles but kalau takde, padan muka kau. Hahaha.

Kepada Rish yang teringin, suruh la Huda buat dalam bentuk cupcake. Sama je rasa dia. Bau kek ni dari jauh memang menyirap. Korang takkan dapat makan cake yang light tapi rich macam ni dekat mana-mana. Only at Huda Glory. Soooooo apa tunggu lagi? Takkan nak tengok je? Kbye.

019-7165687

-eNd-

3 comments:

Jan@Afzan said...

Hahaha. Menggoda sgt.... padan muka jan duduk jauh.. hhahaha

Ayue Idris said...

Ya ampun kak! memang memanggil sungguh ni. Ayue suka kek :'(

Chooyaya! said...

jan @afzan : nanti dtg kl boleh la try

ayue idris : hahahah nanti kan ada makan2 kat sana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...