Tuesday, November 24, 2015

Semoga Cepat Sembuh Mak

Assalamualaikum..

Sunyi la bila balik rumah Mak tapi dia takde dekat rumah ni. Tadi sepanjang-panjang perjalanan dari Hospital Jengka nak sampai Jengka 1 (kena halau sebab waktu melawat dah habes), I tengok dekat luar tingkap taxi rasa macam kosong, sunyi tak boleh nak describe rasa macam mana rasa tu. Macam tak complete sebab biasa kalau tengok pokok kelapa sawit ni ha, I tau dekat rumah ada GF tengah tunggu and ready nak cedok nasi masuk dalam pinggan and tanya soalan yang kekadang boleh tahan menyirap. Now balik rumah dia takde... Sedih.. :(

Emak kan? They will never stop bagi nasihat like jangan lupa makan, jaga diri, bawak kereta elok-elok, jangan jalan sorang-sorang etc walaupon dah pesan namploh juta kali but still dorang takkan stop doing that no matter how tense situatuon masa tu, how sick are they, how hurts their feelings at that particular time because of some particular issue but then dorang akan tetap pesan pesan pesan and pesan tanpa jemu no matter what. Haih. Sedih pulak rasa.

Tangan ini. Own by my love one. Sayang Mak. Semoga cepat sembuh ye Mak.
Untuk Mak, get well soon. No matter how annoying are you because of kuat membebel, but takpe. Bebel la. Bring it on. That is the most beautiful sounds I ever heard. Ye Mak? Be strong. Fight the dengue. I know you are strong. Jangan takot sebab Kaklong, De and Not always ada dengan Mak. Anak-anak pempuan Mak ni. Ok? We love you.



-eNd-

7 comments:

Dyba Dbuh said...

semoga cept sembuh Mak..sedih pulak tetibe :(

Mimy Hamid said...

sedihnya sue...semoga makcik cepat sembuh ye

Illy Ariffin said...

illy doakan mak kaksu cepat sembuh amin

Atie said...

kak sue....mak kak sue kene denggi ker....atie nak bgtau nie...kak sue cari daun betik.....basuh bersih2.....pastu blender ngan air masak skit....tapis pastu minum...mmg elok utk denggi....

eda said...

adeh tacing gue kasu !
gws makcik GF ...
fightin!

Cik Puan Fairul said...

Semoga mak akak cepat sembut. amin.

!EFIL said...

Get well soon makcik 😓

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...