Tuesday, December 8, 2015

Shein and Caliph Supplement - Part II

Assalamualaikum..

Last time I ada cakap pasal I cuba bagi Shein Caliph Supplement kan? Korang boleh baca dekat sini. Asalnya untuk cuba-cuba and nak review product jer, tapi I jadik suka pulak. Macam yang korang semua tau, Shein ni speech delay. Pemalas nak cakap also dia tadek confident nak bercakap walaupon Mak, Tok 2 2 belah side segala jenis tak berenti bercakap tapi dia choose untuk taknak ikut. Hahaha. So far, I hantar dia pergi Sekolah serious and I give a try tengok macam mana. Let say by tahun depan progress tak berapa nak memuaskan hati, I akan continue la dia untuk pergi Speech Therapy with Miss Linda dekat Prince Court. Sebab Principle dekat sekolah Shein promise yang Shein akan bercakap sama macam peer dia by next year. Confident tu. I like.

Selain dari hantar sekolah, plan untuk continue Speech Therapy etc, I also cuba bagi dia Caliph Supplement ni. Alhamdulillah, I nampak progress yang memberangsangkan. Semenjak ambik Caliph ni, bila dia sorang-sorang, I dengar dia count one to six. Yang tu betul, masuk seven dah merapu. Tapi kira OK laaaaaaaaaaa. Hahaha. Lepas tu bila bye, dia dah sebut Bye-bye instead of baaaaa je dulu. Dia pon dah mau la repeat after I macam ‘car’ ‘no-no-no’, ‘go-go-go’, cat fish and tetiba lost count sebab dah banyak. Cuma, ikut suka hati dia la. Ada masa dia nak repeat, ada masa dia buat-buat tak paham.


Hi Shein


I agak Shein ni dia confuse. Sebab arahan Melayu dia macam blur, arahan English dia laju sikit. Maybe dekat Sekolah banyak cakap English kot? Yang tu I dengan Sazli, Mak Tok and Baba kena la improve. Sebab Dr. Adrian pon suspect Shein confuse dengan language. So memang kena 100% la cakap English lepas ni. Tak boleh main-main dah sebab takot by 5 years old pon if kami tak ubah, Shein probably tak ada confident nak bercakap lagi. Sian dia.

So, I suggest korang try la bagi anak korang yang mana ada masalah Speech Delay, Hyperactive or Autism untuk ambik Caliph Supplement ni. Mana tau dengan izin Allah boleh ok. If tak OK 100% pon at least ada good progress. Kan? Kita usaha. Lagipon bukan susah. Sehari 2 kali je. I pon kekadang terlepas pandang bagi sehari sekali. Shein takde masalah pon nak makan sebab rasa Caliph Supplement ni manis-manis buah and sedap. Caliph ni dia makanan sunnah, elok untuk kita. Pada anak-anak yang tadek masalah pon korang boleh bagi. Sebab murah and senang nak consume. Takyah beria nak masak ke apa. I bagi Shein guna syringe je. Lagi la senang.

If korang nak ambik, boleh ambik dengan agent Caliph yang I biasa ambik ni. Nisa nama dia. Dia boleh COD area KL (Jalan Duta, Keramat, Setiawangsa, Gombak and kawasan sekitar).


Contact : Nisa (012-5756720) - KL/Selangor
Cikgu Sharifah (011-11529676) - Lunas
Husna (016-5105760) - Kulim



-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...