Tuesday, March 1, 2016

1 stop Shopping Center at Juliana & Co Boutique

Assalamualaikum..

Shah Alam ni memang dah jadik shopping heaven sekarang ni kan? Banyak Muslimah Boutique yang terkenal ada dekat sana macam Zawara, Rina salleh, Calaqisya, Bella amara and many more. Nak sebut pon tak larat. Tapi usually specific boutique ni cuma ada specific item jer la kan? Bukan macam Vendor Boutique. Kalau Vendor Boutique ni dia macam one stop shopping center sebab semua ada dekat situ from top to toe. I suka konsep Vendor Boutique ni sebab satu tempat ada macam-macam menda. Kalau nak apapa tak payah pergi banyak tempat sebab semua ada dekat sini kecuali yang takde Mak bapak je. Hahaha.

Kan sekarang ni selalu ada Carnival Vendor macam Mode Republic etc? Tapi bukan ada all the time. Nak pergi pon agak bercinta untuk dapatkan parking, bersesak bagai. Tapi jangan risau sebab I may have a solution untuk korang semua. Harini I nak introduce pada korang especially yang duduk Shah Alam dan kawasan sekitar, satu Vendor Boutique yang baru mula beroperasi since December lepas. Baru 2 bulan je pon bukak. Still new tapi offer yang dorang bagi bapaklah best! Nama tempat tu ialah Juliana & Co Boutique yang bertempat di Jalan Plumbum, Seksyen 7 Shah Alam.

Antara produk yang ada dalam boutique ni ialah:

Jubah 
Blouse
Tunic
Shawl, Instant shawl, double loop, bawal
Make up
Perfume
Kasut wanita
Keperluan bayi baru lahir
Aromatic bath product
Foods
dan byk lagi lah..


Long Outer Cardigan. RM79.00 sehelai



RM90.00 untuk 2 helai blouse


FLORAL FLARED SKIRT MATERIAL - CREPE dari Linda Ariff Couture. Sehelai RM55.00, 2 helai RM100.00 (Before 20% less) 



Damina Instant Wideshawl. 2 for RM100.00
 

Mermaid Glitter dari Linda Ariff Couture hanya RM45.00 (before 20% less)
Memang best giler kain ni. I ada sehelai. Kain ni memberi effect kurus untuk yang tak berapa kurus macam I. Haha. Sian giler.


Wideshawl Chiffon RM20.00 sehelai 


Handmade KAIN BEDUNG BERCORAK yang comel & cute dari kami . saiz ukuran 26×28 cm . kain yang diperbuat dari material kain flanel yang memang khas dan sesuai untuk bayi dan paling penting tidak panas & tidak mudah luntur warna. RM15.00 untuk 2 helai.



Top to toe keperluan bayi baru lahir sampai la ke baju babies and toddler also ada di sini


Set aromatherapy SUTRA™...Serenity/ Sensation/Active/Relaxing/Vanilla Aromatheraphy Shower Gel, Vanilla Aromatherapy Shampoo, Lavender/Lemongrass Handmade Soap and Stress Relief Massage Oil. 




Aroma Therapy Products


Kasut cantik-cantik. RM70.00 sepasang


Concealer, high lither and 4 in 1 foundation pon ada. Semua bawah RM40.00


Pilih kak, pilih... 

Best kan? Sebab semua ada dekat sini. Kata la korang datang untuk beli baju kerja, at the same time boleh sekali beli tudung yang match lepas tu alang-alang beli la kasut sekali. Tetiba teringat sabun anak dah habes, zaaaapppp boleh beli sekali dekat sini. Lepas tu nak carik menda mengunyah depan tv jangan risau sebab sini also ada banyak makanan. Takkan lapar punya, InsyaAllah. Lagipon dekat sini sususan dia kemas je, tak sesak mata memandang so senang nak buat pilihan. Anak-anak pon takyah risau hilang ke apa. Dari segi security memang tip top. Tak macam shopping dekat Mall. Sebab luas sangat and banyak pintu, chances untuk terlepas pandang pada anak while shopping sangat la tinggi. Dekat sini InsyaAllah anak korang akan selamat.

Juliana Co.Boutique also now open untuk any vendor yang nak letak barang korang dekat sini. Sewa pon murah je bermula dari RM25.00 – RM250.00 sebulan. I sangat recommend pada sesiapa yang now business online untuk letak dekat sana. Ada physical boutique ni dia punya semangat lain macam walaupon space kecik. Juliana Co.Boutique ni pon everyday buat promotion untuk vendor dibawah mereka di Instagram so InsyaAllah bagus untuk brand awareness. Better grab this opportunity now sebelum harga sewa makin naik. Especially yang jual makanan macam sambal-sambal semua tu. Buat sedap-sedap InsyaAllah orang akan suka lagipon Shah Alam maaaaa. Sini makin lama makin besar kuasa wanita untuk shopping. Lagipon tak lama dah nak raya, orang memang dah start shopping dari sekarang. Puasa bulan 6, Raya bulan 7 so ada 5 more months to go.

Time musim perayaan nil ah ramai peniaga yang make money and dapat keuntungan berkali ganda and semenjak dua menjak tolong Anny denga Transgluta ni I percaya, with business la korang mampu mengubah kehidupan, menjana ekonomi and ada a freedom of mind when it comes to money. InsyaAllah. Yang penting cara kena betul. OK?

Ok. Ley say korang duduk jauh macam Ampang (sobs) but still berminat nak shopping barang-barang dekat Julia.Co.Boutique ni, don’t worry sebab dorang also offer untuk online shopping and boleh buat delivery. Korang just check out later dekat Instagram and pick whatever you want and mintak suami bayarkan. Kata pada suami, sapa yang membelanjakan duit pada Isteri, Allah akan murahkan rezeki dia dengan berlipat kali ganda Haha. Tapi serious ni wei, tak tipu. 

One more thing. I ada kawan also one of the vendor dekat sana. Dia bagi 20% setiap barang yang korang beli dari lindaariffcouture... Check barang-barang dia dekat IG dia. Ada skirt yang super selesa. Selesa tu number dua, yang paling penting memberi effect kurus terutamanya yang ukuran punggong 40 inch keatas hahahah. Boleh pakai pergi office and wedding as well.


Blouse I pakai ni dari Linda Ariff Couture. RM45.00 sehelai (before less) 
Memang selesa. I debab pon boleh pakai, tu pon ada banyak space lagi. BF friendly
Material dia sangat best and tak jarang


NAMA OWNER : IDA JULIANA
h/p : 019-232 6943
No. 24A, Jalan Plumbum N7/N,
Seksyen 7, 40000
Shah Alam.
Operation Hours : 11.00am - 8.00pm (Close on Monday)

Landmark : Atas Restoran Dara Lamb dan berhadapan pintu masuk staff Hospital Shah Alam, atau belakang blok ZAWARA & CALAQISYA

-eNd-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...