Tuesday, March 8, 2016

Pasal Shein (^_^)

Assalamualaikum..

Bebaru ni kan? Shein baling I dengan Ultraman dia kuat giler OK? Kena setepek dekat hidung I. Sakit wohhh! Memang berair la mata. But this time I tak nanges la macam haritu yang dia baling roti canai macam topi gradution day tu. Walaupon nowaday too many drama air mata I dengan Shein lulz tapi masa malam Jumaat tu I kental la compared to before. Shein ni bergurau kasar eh? Jenis henyak-henyak atas badan orang, kuda-kudakan badan perut tetek semua siap smack down ewah kau ingat Mama ni bantal ke? So masa haritu, I purak-purak tahik kucing menanges sambil tutup muka. Memula Shein buat taktau lepas tu I tunjuk hidung and cakap ‘Shein, my nose. It’s hurts. U did this to me’. Shein muka sudah cuak gila. Dia datang dekat I lepas tu pegang hidung I and nanges sama naik and cakap German. Macam nak tanya la, sakit ke Mama? Sakit ke?

Lepas tu I nanges lagi kuat and Shein bangun, menjerit panggil Abah pergi dekat pintu. Sayu giler menanges. Hahahaha. Tau takot? I cakap, ‘Shein come hug Mama’ and continue nanges. Lepas tu dia lari sambil nanges peluk erat I dekat leher. Lepas tu I cakap it’s ok, Mama dah ok. Dia pandang I, pegang hidung I and cakap, ‘Amma… Ni ni’. Amma pon Amma la. Janji ada bunyik. Hahaha. Lepas dia sentuh hidung I, dia sambung nanges. Lama baru dia ok. So,  semenjak dari tu I buat modal la. Asal dia meroyan mengamuk tak tentu hala, I tunjuk hidung and nanges. Dia akan stop tak kira apa pun dia tengah buat waktu tu and terus datang peluk I.


Budak Bertuah


Kalau nak tido, I mintak dia hug I and dia buat taktau I terus tunjuk hidung maka dia terus la peluk. Yay!! Dia ingat la tu dia dah cederakan I. Haha. Tapi muka Shein panic and lari pergi pintu cari Abah masa Jumaat malam tu is so priceless. (Time tu Sazli pergi bola). I know that he love me. Ingat tak kisahkan I. Shein ni I nampak dia close dengan Sazli. Sebab sama team boy kan? Lagipon Sazli yang menyiapkan dia pergi sekolah every day (mandikan, pakaikan baju) lepas tu jemput masa balik sekolah so dia memang lebih rapat dengan Sazli and dia tau, with Abah is always a play time. Kita emak-emak kan banyak kerja nak kena setel. Mandi dengan Abah is always fun. Dengan I zup zapp dah siap. Tadek nak main bubble whatsoever.


Anak Mama Paling Saaaayang

I hope Shein faham yang I sayang dia walaupon tak banyak masa nak main dengan dia macam Sazli. I sayang Shein terlalu banyak. Happy sangat bila dia ada. Bila I kiss dia, I sedut dalam dalam dalam sebab rasa macam sayang sangat sangat. Sapa cakap I tak pukul? Ada. Now pukul kaki and tangan. Biar dia tau erti buat salah kena hukum. Taknak la nanti Shein ni hidup macam takde undang-undang. Semua menda boleh buat. I tak suka macam tu. Shein is everything to me. Hope Allah izinkan I menikmati hidup lama-lama dengan Shein. InsyaAllah. Weekend ni ingat nak bawak dia tengok movie. Cerita Boboboy. Shein mesti suka (^_^)


-eNd-

2 comments:

CikPuan FiDa said...

heheh omey la prngai shein ni...

Chooyaya! said...

CikPuan Fida : omelll sangat (o_O)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...