Tuesday, April 26, 2016

Dinner with Shariffah at Green House

Assalamualaikum…

Friday last week, I had dinner dengan Shariffah. She miss me so much lepas our trip to Villaku Residence Balok last time  and text me ‘Miss me?’ so I kena la jumpa dia… and I miss her too… So sweet I rindu you Sha. Haha. Tak sangka, lady yang I tot unfriendly masa jumpa several times dekat Great Eastern Mall was actually so nice and turn to be one of my favorite person now. Sebab tu orang cakap, tak kenal maka tak cinta kan? Kelakar pulak bila ingat balik macam mana kitorang boleh kenal. Dari stranger, ke someone-that-i-know from Great Estern Mall, turn to be Shein punya Principle and now dah jadik kawan pulak. I dengan Shariffah totally different. Banyak yang lain. Takde apa pon yang sama except for we love foods (obviously) tapi kita boleh jer ngam and get along.


This one is Makimono Unagi. Shariffah makan ni.





Kasik close up sikit. Sedap giler ok Unagi ni. Ada avocado as well so ada lemak, manis. Sedapnyaaaaa. next time I nak try this one. 



Coffee at cafe dorang pon also good. Kata Shariffah. I tak boleh minum coffee sebab I consume Transgluta. Nanti tak jadik Snow White pulak.



I had Salmon Sashimi. So fresh. So sedap.



I makan Seafood Salad as well. Salad tu dah ok tapi sesame dressing tu yang ada unsur-unsur gemok. Sebab sedap so I don't care.



My Darling Shariffah

I suka to keep good hearted person macam ni untuk keep positive vibes disekeliling I as I memang nak avoid dari more drama dalam hidup. Kita dah tuwe-tuwe ni (tapi Siti Nurhaliza of coz) nak ada peace of mind je kan? Paling penting, I know that Shariffah and Mr D love Shein so much. Sebak pulak bila Mr D recognize Shein as ‘My Kid’ so dia memang anggap macam anak dia and Shein pulak is favorite person Rayyan, their son. Shein kalau dengan Rayyan so manja and always follow him mana dia pergi. Dalam dunia ni, if ada someone who can love, take care and ambik berat pasal anak kita, what else kita nak mintak dari Allah kan? I rasa, itu lah yang semua Parents feel about Shariffah and Mr D dekat Building Blocks Internationals.

We had dinner dekat Green House by Muir yang sebelah Gleneagles tu as kitorang memang tak boleh nak jauh dari kawasan Ampang sebab we Ampang clan will never can leave our territory (Poyo tetiba Ampang clan padahal dulu duduk dalam ladang kelapa sawit Jengka nu) Hahahaha. Shariffah last week dinner dekat Green House ada la dalam 6 hari kot? OMG you dah boleh jadik Green House Ambassador dah. Actually I pon suka Green House ni sebab dia punya sushi fresh, foods are good, affordable and I suka ambience dia except for parking is suck. Shariffah dok hasut I untuk try the Dark Choco Ice Soufflé dia tapi masa masih tak mengizinkan. Next time we try ok? Walaupon it’s not helping my diet program tapi for you I sanggup gemoks. Haha.

Next time, kita makan dekat sini lagi. I wanna try out different dish pulak. I nak try the Dark Choco Ice Soufflé as well. Kalau nak dramatic, boleh bring Shein along. Haha.


1 Jalan Nipah, Off Jalan Ampang, Kuala Lumpur


Evendough Café (10am – 10pm), 
Evendough Bakery (11am-10pm), 
Kuroshio Market (11am-10pm)
Telephone : 03-26306728


-eNd-

2 comments:

may.bee said...

lain cara penulisan kaksu skang.. dah jadi orang up up je, hahaha nanti kawan intan lagi tak?

Chooyaya! said...

may.bee : wakluuuuuu. dia tulis kena ikut dengan sapa kita keluar. kaksu sama macam dulu. kan ke ada tulis dulu duduk dalam kelapa sawit tu? haaaaaaa. intan tu sah2 la shadow kaksu. mana kaksu ada, situ la kaksu ada... harap awak terima kaksu seadanya. nak uweeeeeet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...