Tuesday, April 5, 2016

Masak ok, kemas malas. Haha.

Assalamualaikum...

So today lepas lunch kitorang dah nak check out and balik semula ke KL. Tak balik KL lagi I dah rindu dengan Yusuf, Qaseh, Safiya and the kids. They are brilliant. Borak macam orang tua. I dengar je Rayyann tanya Aqilah, What do you want to be when you grow up? Anak Kak Azian jawab, I want to be a Scientist. Lepas tu Rayyann tanya lagi, so do you know what is atom and how its work? And the conversation go deeper habes semua keluar cerita pasal science and sebelum Rayyann tanya I pulak baik I blah. Hahahha. Time tu si Qaseh tengah tanya I what is the most expensive thing you have in your house? Not include the things your husband gave you. Ha... Soalan sangat berbaur material ok? Hahahha dan la dia cakap 'I ask my father a big house for my birthday with a big wardrobe because I have a lot of stuff in my room and my closet is full. Don't know where to put my close anymore and my favorite handbag is ....... 

I tanya dia, real house ke or doll house? Dia kata of coz a real house.

Dorang semua berumur dalam 8-9 tahun. That kind of conversation. Very polite with an adult. Qaseh masuk bilik I to wish good night to Shein, siap nasihat 'You cannot be the boss Shein, please listen to your mother. Ok? Be a good boy. You are so cute. So you need to be nice also ok? Good night. '. Malam semalam pulak, Si Bryton ajak Shein main dalam bilik dia dengan all the toys. Lepas tu dia cakap pada Shein. 'I can share with you but please ask nicely' Shein pon cakap bahasa German and Bryton cakap, 'Shein, your language is ugly but its ok to share the toys with you.' Hahahhahah. Bryton is 4 years old. Dorang semuaaaaaa mendengar kata. Tengah mandi kolam suruh naik makan isi perut, sekali cakap je. Dengan si Yusuf sekali terus naik and makan. Yusuf at first takot nak masuk kolam tapi lama-lama dah ok. Semalam masa orang semua dah kebahagian depan kolam, dia still dekat area belakang. Tak begerak-gerak and dia cakap pada Saz, 'Uncle please help. I can't swim, Hahaha comel giler.

Actually tadi I nak share pasal apa kitorang makan dekat sini tapi tetiba tercerita pasal the kids sampai 3 perenggan. Hahaha. Each time makan, satu meja penuh! Melambak-lambak. I pulak ditugaskan untuk masak dengan syarat, I do the cook not the clean. Haha. Sebab actually I tak berapa sihat. Mata ni berair je and I ada temperature. Selsema package dengan sorethroat. Pagi ni nak bangun pon rasa tak larat je. Badan bahang padahal aircond all the time pasang. Hopefully balik KL nanti I ok la. I kena sihat sebab I kan part time Power Rangers Kuning so kerja I menyelamatkan dunia, macam mana nak bekerja kalau badan tak sihat kan?


Ayam Kampung masak kari makan dengan Lemang yang Kak Miza bagi. Sedapnyaaaa! Macam hari raya pulak rasa. Sendiri masak sendiri cakap sedap. Ko ghaser? Hahahah.


Actually banyak lagi makanan lain, tapi iPhone ni sewel ke apa entah. Gambar dalam Gallery dah la dari handphone lama, Dropbox ada lapan keping je. Puas I download application untuk up entry tapi sudahnya lepas tulis and letak gambar, nak publish tak boleh. Semalam tu pon naseb-naseb je ada dalam DropBox. Harini gambar masak kari je yang keluar. Ngek betul! If korang tau macam mana nak fix this masalah dunia I ni, please bagitau I eh? Disini sangat menyirap! Takpe la, nanti sampai KL, I sambung cerita ni ok? Dengan gambar 80 juta keping terus. Sementara tu, tengok je la gambar Kari Ayam ni. Hahaha. Kang letak gambar Ikan Pekasam kang semua meroyan pulak.

Till then, see you in KL. Doakan badan I cepat-cepat sihat ok? And doakan I kurus sekali. Cermin dekat Villaku ni penipu, habes nampak I gemok. Shariffah pon cakap sama jugak tapi tak dipersetujui oleh para suami. They said, Its not a mirror. It's us who fat. Boleh? Tak masak kang baru tau. Malam ni tido luar! Hahahah.

-eNd-

4 comments:

Mommy Cici said...

comelnya budak budak tu. tapi kan kalau I berada berdekatan dengan bebudak tu I lari dulu. -__- kang ditanya soalan pelik pelik kang. benda paling mahal dan berharga dalam rumah I ialah diri I sendiri kot. hiks =p

husna zahidi said...

petahnya diorang bercakap.. suka tgk budak2 yg mcm tu..bijak betul!

Illy Ariffin said...

thank kak su bagi idea nak masak apa dinner nanti hahaha <3

Fara Dilot said...

punye labaca sampai part gambo ingatkan after gambo makanan kari tu ada lagik story.. tapi... dah habes?? ape ni?? saya rase tertipu :((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...