Monday, April 11, 2016

WakDan trip to Kuantan - Part I

Assalamualaikum..

Seronok la pergi Kuantan Sabtu Ahad lepas walaupon Wakdan kalah (lagi) bola. Haha. Entah bila yang nak memang aku pon taktau laaaaa. Asal I datang support kasik sokongan wajib kalah. Kalau I tak datang, menang pulak tu. Kata Sazli, 'Game kalah takpe, janji main dekat Stadium, duduk hotel 5 star. That's Wakdan'. Hahahaha. Beeeetul! Lepas tu makan mesti sedap. Menang kalah belakang cerita tapi yang penting dapat berjalan and get together dengan kawan-kawan and WAGS. Next dorang cakap nak main dekat Stadium Likas, Sabah pulak. Bestnyaaaaa!! Actually game Wakdan Fc VS Rosa FC melawan je. Memang fight! In fact first goal pon by Wakdan tapi cuma takde luck je. Kira kalah pon, kalah bergaya la. I tanya Saz, frust tak kalah ni. Dia cakap biasa-biasa je. OMG Poyo giler! Hahahaha.


Shein dari mula sampai dekat Zenith lagi dok usha stroller Yash ni. Dia dah standby duduk. Suka dia. Semalam akhirnya sebelum balik, dapat jugak naik.



TQ Yash! Yash cantik kurus dan tinggi macam Atita Haris. Yash nak uweeeet!

Cerita pasal Wakdan FC Kuantan trip ni, nanti I share dalam next entry. I paling puas hati dapat makan Mee Kari dekat Hoi Yin, Kek dekat Kula Cakes and dapat cuba Cendol Pulut dekat Mustafa Cendol. Cuma kalau ada more time, dapat makan seafood dekat Tanjung Lumpur lagi best. This time malam, kiter dinner dekat Beanz & Co. Unfortunately makanan lambat sampai, lepas tu cafe too pack sampai service pon lambat. Itu je yang tak best. Shein dari dalam kereta dah selamat sampai Hongkong. Ikutkan kalau dia dah tido, memang bagus la sebab tak mengacau I nak makan nanti tapi biasa lah, kalau busuk hati tetap tak dapat makan dengan gembira. Tetiba pulak kedai penuh lepas tu order dapat lambat. Haha padan muker!

Masa I sampai tu, Rish and Miera dah sampai lagi awal, tapi still tak dapat makanan. Kata waiter, kalau nak kena wait until 40 more minutes. So I pon dah tadek mood nak makan, jadiknya tak makan la. Makan fries yang Rish punya je. Bagus jugak sebab jimat. Hehe. Balik tu, Sazli keluar semula and makan dekat kedai mamak. Cafe-cafe hipster ni usually memang kalau orang ramai, mula la gelabah and tak boleh nak serve on time. Walaubagaimana pun, Kuantan sekarang best! Sazli kata Kuantan ni one of the top list kalau nak settle down selain dari KL. Tapi sebab Mc Donald dia cuma available vanilla ice cream after 11.00am, so Sazli cakap kensel la nak settle down kat sini bila tua nanti.

Tu je alasan dia. Sebab mc Donald. Boleh? Hahaha. Sazli sekarang tengah suffer kena ulcer dekat tonsil. So dia kena la selalu makan vanilla ice cream kasik lega. Dia ambik ice-cream before meal tapi masa nak makan Mee Kari dekat Hoi Yin, sekali ice cream dekat McD takde lagi, tu dia bengang. Hahahaha.

-eNd-

4 comments:

Salina Johari said...

seronoknya dia jalan....hehehe

daisy.yashie said...

Out of the nowhere, maksu boh gambaq yash pegang stroller jer? OMG! U have millions of my pic dalam gallery, hat ni yg dia pilih? Ish

daisy.yashie said...

Out of the nowhere, maksu boh gambaq yash pegang stroller jer? OMG! U have millions of my pic dalam gallery, hat ni yg dia pilih? Ish

Chooyaya! said...

salina johari : mmg best la berjalan. nak pulak memang kaki jalan. hehe

daisy.yashie : yg lain cantik gambar. ni je yang tak berapa cantik. so kena la masukkan yang ni. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...