Friday, July 22, 2016

Al-fatihah to Allahyarhamah Norain Omar

Assalamualaikum..

Di hari Jumaat yang Indah ni, I nak mintak korang semua ambik masa sekejap untuk sedekahkan Al-Fatihah untuk kenalan I, Norain Omar pemilik Junkie Studio yang I kenal melalui Elinor yang telah kembali kerahmatullah secara tiba-tiba kerana sesak nafas. Baru je nampak Norain update FB status tup-tup now that she’s gone. Macam sekelip mata je. I terkejut sangat. Arwah masih muda, masih belum berkahwin and takda sakit apapa pon. But ajal dia dah sampai, dia meninggal dunia. Arwah sempat call beberapa orang sahabat dia mintak tolong call Ambulance and masa Ambulance sampai, mereka terpaksa break in masuk rumah dia sebab bila dipanggil takde jawapan. Dari cerita yang I dengar, masa tu arwah dah takda pulse. Dia meninggal sendiri dan alone. Arwah dah selamat dikebumikan di kampungnya di Felda Gugusan Adela, Johor… Al-fatihah.


DaripadaNya kita datang, kepadaNya kita kembali. ALfatihah to Norain Omar

Dekat sini, I also nak panjangkan message yang ditulis melalui FB arwah Norain Omar. I copy paste..

Assalamualaikum wbt. Pertama sekali, terima kasih kepada semua yang datang melawat jenazah arwah untuk kali terakhir samada di HUKM @ rumah keluarga arwah @ tanah perkuburan.
Indeed it was a sudden shocked death news to all of us, everyone that JR@ norain knew had a place in your life. Thank you for all the wishes and prayers for her and thoughts, sesungguhnya Allah swt sahaja yang akan membalas jasa kalian dalam mendoakan arwah.
On behalf of her, saya memohon rakan kenalan JR@Norain disini, jika arwah ada salah silap harap maafkan arwah. Jika arwah ada terhutang apa2, sila hubungi saya, Nadhirah (012-9762996) atau Adibah (013 374 4455) atau Anne (013 689 9775) Halalkan segala makan minum pakai arwah. We would want her to rest in peace, dimudahkan perjalanannya in the life after.
This would her be last post on behalf of her passion & love in photography as memorance.
Terima kasih sekali lagi atas segala doa/wishes/visit kalian untuk kali terakhir. Thank you for the last respect for her in all ways.
Let us all pray that she will be place among the pious and Allah swt to bless her soul.

To Norain, semoga Allah ampunkan segala dosamu. Dilapangkan kubur, dikurangkan seksa dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang Soleh dan Solehah. Mati itu pasti. Esok lusa, semua kita akan kesana juga. Terima kasih atas segala kebaikan you and Anne bantu I and Anny untuk ambik gambar masa Transbella Soft Launch. Terima kasih sebab bagi voucher Zalora pada rakan-rakan blogger I. You baik Norain. Walaupon tak kenal rapat, tapi you’re forever dearly close to my heart. Hilang dah seorang pembaca blog ni. Hope korang semua yang baca entry ni dapat ambik masa sedekahkan Al-Fatihah untuk Norain sekejap ye? Seminit je. Al-fatihah.

-eNd-

4 comments:

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Al-fatihah...smga arwah di tempat kn dalam golongan org yang beriman. amin

Chekgu Azrine said...

Al fatihah utk arwah
Semoga arwah tenang di sana...

Amanda Suria said...

Innalillahhiwainnailaihirojiun...al fatihah

nadiah izzaty said...

Yaya , pun kenal arwah norain? I heard bout norain already pass away , hari jumaat semalam dari kawan . Terkejut jugak masa dgr berita tue sebab , nadia baru je comment 4 days ago pada gmbr arwah di IG dia and she replied . Nadia Kenal arwah masa sama-sama attend event photography di MMU ... Yes , indeed arwah is a lovely person even kenal dlm IG je and attend event sesama .... Al-fatihah buat arwah . Semoga dia ditempatkan di sisi orang - orang beriman . Betul tue mati itu pasti . =,(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...