Monday, August 8, 2016

Atin, Yatie dan Buaya

Assalamualaikum..

This entry dedicate to Yatie & Atin. Kawan lama masa kami bujang-bujang dulu. Dulu I kawan dengan Atin and Yatie masa zaman kerja dekat Sutrajaya Shipping. Back in 2005-2006 macam tu kalau tak silap I. Zaman takde card credit, naik kereta Wira Aeroback Manual 1.3 and zaman baru 8hb tapi duit dalam bank selamba ada RM50.00, cash ada RM30.00 TANPA ada rasa susah hati tak cukup makan or what not. Zaman pergi kerja boleh pinjam baju kurung Mak and tak pernah kisah make up jenis takde jenama beli dekat Giant. Hahaha. Those days kalau ingat balik, rasa macam senak perut pon ada. Tapi yet, kita survive eh Yatie? Hebat sangat hidup kita dulu. Perrrghhh. Walaupon takde financial freedom tapi happy pulak tu yang peliknya. macam takde masalah. No money = No problem. Tetap berbahagia. Takde duit, nanti lunch time kita balik rumah Yatie, makan nasik and lauk yang Yatie masak. Simple pon takpe. Janji kenyang. Dapat je gaji zzzaaaapppp beli perfume toilet je sampai beratus. Hahahaha. I rasa masa tu I rasa takde masalah and happy je sebab I ada Yatie dengan I. Sebab we have each other. Macam saling melengkapi so takyah risau apapa. Cecece macam gopren boipren pulak. Anyway, kali ni I nak cerita pasal kisah Atuk Yatie and Atuk Atin dengan Buaya.


Terpaling cantik dah masa ni dengan rambut rebonding belaka. HAHAHA

Kisahnya macam ni. Masa tu kitorang on the way nak ke kantin. Cerita la pasal Bujang Senang mengganas dekat Sarawak. Kan kan sana banyak buaya?

Yatie : Cakap pasal buaya, Atok kiter Pawang Buaya tau? Kalau dia pergi sungai, nanti dia panggil buaya, buaya tu boleh landing kepala dia atas riba Atok kiter. Buaya tu tak takot dengan dia. Dia memang Pawang Buaya paling hebat masa waktu tu.

I dah ternganga masa ni. Impressed giler woh! Buaya boleh landing atas riba Atok Yatie. Hebat tuuuuu. Si Atin pon taknak kalah. Dia pon nak jugak bercerita.

Atin : Atok awak tak hebat jugak tu Yatie, Atok kiter lagi hebat!

Yatie : Kenapa Atin, Atok awak pon Pawang Buaya ke, sama macam Atok kita eh?

Atin : Tak la. Kalau Atok awak Pawang Buaya, Atok kita lagi hebaaaaaat! Dia kena makan dengan buaya. HAHAHAHAHAHAHAHAHAH

T_____T BONGOK LA ATIN NI!

More pasal kisah Atin and her confidence level. Klik sini untuk kisah Iguana/Guava. Entry yang ada sentimental value diantara I dengan seorang readers yang dah meninggal di Johor. Al-fatihah.

-eNd-

1 comment:

yatiyahya said...

bongok ni ! haha.. mana gmbr atin? ayoooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...